90års fest!

I fredags fyllde Mona 90 år! Då var det såklart dax för 90års fest! Pappa hämtade upp mig hos mamma när jag hade kommit hem med taxin, vi åkte och hämtade upp Jenny som hade lämnat kidsen hos sin mamma. Sen åkte vi tre till festen. Festen skulle vara i Kinna och stället som vi skulle vara på hette ”Två skyttlar”, och där skulle vi äta och ha festen. Det var även ett hotell, så de som inte bodde i Kinna skulle bo där.
När vi kom dit låg det ett jättefint och sött litet hus där och sen längor med små röda stugor som satt ihop, som då var där man skulle bo, det var jättegulligt. Det stället låg ute i igenstans kan man säga.
Vi gick in till huset där festen skulle vara och anmälde hos i receptionen. Där inne satt Kinna gänget i soffan, farfar, Carin, Mona och några barn, så de hälsade vi på och kramade på, och sa ett stort grattis till Mona såklart. Sen gick vi till vårt rum och på vägen dit mötte vi Lovisa, Oliva, Leo och Thomas som kom uthoppade från en buss, så då hälsade vi på de också. Vårt rum var litet och fint, jag tycker att det är charmigt med stugor på längor så.

Festen började klockan sex. När vi kom in där i receptionen möttes vi av massor utav människor. Både bekanta till oss och sånna som vi aldrig hade träffat innan. Så det blev mycket skaka hand och upprepa mitt namn. Det var kul att träffa så många människor! Det var Monas kompisar, arbetskamrater – så det var en äldre generation med också. Sen var det släktskap hit och ditt, kusiner, fastrar, barn barns barn och mostrar till Mona, ja herregud det var rörligt. Det var till och med mammor och pappor med till de äldre människorna som var släkt med Mona på något vänster. Sen var det ju mycket barn med, Monas barnbarn och allt. Mycket folk. De ända jag kände där var mina egna släktingar, och några barn med deras föräldrar som jag träffat i Ölmanäs bland annat! L

Vi gick vidare in i huset och vidare in till ett rum där vi minglade lite bara, fick lite dricka från baren och hade det trevligt. Jag satte mig vid några som jag inte kände och pratade lite med de, det var inte planerat, jag satte bara mig där det fanns plats, men det var trevligt det också. När vi kom in i salongen innan vi gick vidare till minglar rummet så var det jättefint uppdukat med bord, fina vita dukar, glas och stolar. Men vi minglade där ett tag. Sen fick vi sätta oss vid borden, det var bordplacering. Jag fick sitta med människor som jag inte hade träffat innan, några av de satt jag och minglade med så det var lite lustigt. Men jag tänkte att det kan väll vara kul att sitta med sånna som jag inte känner heller, man lär ju känna de liksom.

Jag satt jämte en jättetrevlig äldre dam som jag pratade jättemycket med. Mittemot henne satt en lite medelålders kvinna som var jättetrevlig. Mittemot mig satt en medelåldersman, jämte han satt en till kvinna och jämte mig satt en kille som var ett år yngre än mig. Det var ett gött gäng, jättetrevliga allihop, vi pratade mycket. Jag pratade speciellt mycket med den kvinnan som satt bredvid mig som sagt. Vi skrattade och skojade när vi började känna varandra lite. Vi satt där länge innan förrätten kom, förrätten som vi fick in sen var : Sotad hummermedaljong, chilivinägrette med brynt smör, rättika, hummeremulsion, maché blad,
Det var jättegott, såhär lite lagom som förrätt, alla rätter var inte så jättestora, det var bra för då blev man inte så jättepropp mätt. Efter förrätten fick vi vänta jättelänge på huvudrätten, vilket gjorde att man blev lite extra hungrig till den kom :). Vi satt bara och snackade där och umgicks, det var så trevligt. Till huvudrätt blev det:
Duo på Kravmärkt kött från Gröna Gårdar i form av Toppbog och rödvinsbrässerad oxkind. Serveras med persiljerotskräm smaksatt med gruyeré, rostad persiljerot, picklad rotselleri, friterad ostronskivling och rödvinsky med märg.
Det var också väldigt gott, det köttet var väldigt gott och mört!
Vi fick vänta extra länge på efterrätten, men det gjorde inget, för då fick man smälta maten lite. Vissa gick ut, men vi satt kvar. Barnen fick ju sin mat lite förre oss så de sprang ju omkring och lekte i det andra rummet, medans vi vuxna åt, de klarade sig själva.
När efterrätten kom in, såg den väldigt god ut, den såg väldigt speciell ut, jag har aldrig sett en sån efterrätt innan. Men den var så god! Det var: Bakad choklad med gräddfilsparfait, myltade hallon, hallonkräm, rostad vit chokladflarn samt lunchgrädde.
Hör ni vad gott det låter! Den där rostad vit chokladflarn den var så underbar god!

Under middagen var det massor utav fina tal som var riktade till Mona såklart! Efter maten gick vi in till rummet där vi satt och minglade när vi kom. Där var det två gubbar som var på gång att spela lite, så det blev liveband. Jag, Jenny och pappa satte oss i soffan och myste en stund och lyssnade på musiken. Det var så bra musik, precis min smak! Vi hade lite dricka från baren och bara satt där och hade det trevligt. Sen kom Lovisa och satte sig vid oss, sen började alla dansa och Lovisa drog upp mig på dansgolvet! :D Det var så roligt, det gick väldigt bra att dansa trots gips! :-) Sen stod vi i baren en stund och pratade. Det blev mycket dans den kvällen, det var roligt! Lite senare på kvällen pratade jag lite med Tomas om livet, det var väldigt trevligt!
Kvällen pågick, det var så roligt, vi dansade och pratade! Sen började folk droppa av och tillsist var det bara vi som skulle sova över kvar, så vi stod och snackade där vid baren lite och jag snackade lite med farfar, det var så mysigt! 

Efter en stund var vi trötta och var på gång att gå till stugan. Men när vi alla kom ut stod vi ännu en stund där ute och pratade. Sen gick vi och sov, det var så skönt att gå och lägga sig. Jag kom nog inte i säng förrän vid halv tre. Men vilken fantastisk kväll jag hade, och det tror jag att Mona hade med, och det är ju det viktigaste!
På morgonen serverades det jättegod frukost på samma ställe som vi åt middagen. Det är så mysigt att träffas dagen efter så också tycker jag! Också fick jag en kväll med pappa och Jenny för mig själv också utan massa barn, det var mysigt! Som det var förr liksom! :-)

Den här kvällen kommer vara ett minnen för evigt! Mysigt att träffa min underbara släkt på pappas sida också som är så kärleksfulla och bryr sig om mig så mycket! <3

Dansa är kul! :D
Födelsedagsbarnet med farfar! :)
Förrätten
Huvudrätten. Tyvärr fick jag inget kort på den goda efterrätten!
<3
Bookmark the permalink.

One Response to 90års fest!

  1. Susann Larsson says:

    Vilken härlig läsning av Din/Monas/våran fantastiska dag tillsammans. Tack Susann

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *