Jag testar rullstolsdans

Igår på idrotten var det rullstolsdans på schemat som gällde. Peter som är en elevassistent som är i vår grupp i ettan, han dansar väldigt mycket på sin fridtid, så han, hans tjej och en till tjej som satt i rullstol var där och lärde ut. Först visade de några danser till musik, så vi fick se hur det såg ut. Det var så häftigt! Både kärleksfulla danser och vändanser fick vi se om man säger så! :-) Sen satte de på lite olika låtar och vi fick bara röra oss till musiken och köra runt. Som tur var hade jag Rulle så det blev lättare än om jag skulle ha Elof när jag skulle dansa, plus att det blir mer rörelse. Sen efter några låtar skulle vi ha en danspartner av assistenterna. Jag hade sån tur som fick Peter som min dansparter, han som är expert på sånt där! ;-) Först skulle vi bara ställa oss mot väggen och dansa till andra sidan av salen till musik. Jag har aldrig dansat rullstolsdans innan, så det var lite speciellt, men det var kul. Det är den som går som för. Jag tog Peters händer också åkte jag hit och dit vid sidan av honom, åt vänster och åt höger, också snurrade jag några gånger. Det var så roligt, det var svårt men samtidigt så kändes det enkel eftersom att det kändes som att jag bara följde med Peter och hjulen på Rulle gled så lätt över golvet.

Vi dansade vals och bugg, och några danser till som jag inte kommer ihåg vad det hette! Det här ska jag absolut testa några mer gånger. Vi ska faktiskt till Kviberg längre fram i vår och testa mer rullstolsdans, så det ska bli roligt!
Det vore rolig med någon bild på när jag dansar, jag vet. Men jag kunde inte med att fråga om de kunde ta kort på oss!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *