Alla kategorier förutom två: Min vardag + fritiden

Nu tänkte jag skriva om min vardag från skolan till bloggen, det handlar mest om skolan för det är nästan min vardag :).

Vad använder jag för hjälpmedel i skolan?
Det är inte så mycket hjälpmedel i skolan, det är nästa samma saker jag har hemma, men jag kan skriva det mina hjälpmedel i skolan ändå :). Första hjälpmedlet jag använder varje dag är ju rullstolen den tar jag varje dag när jag ska till lunchen och varje gång när vi ska på utflykt. De andra hjälpmedlet jag använder varje dag är mina ortoser de använder jag hela dagarna.

I klassrummet så sitter jag på en gammal stol som vi hade på Sandaredskolan med fotstöd, en tjockare penna som gör det lättare att hålla, en hand att hålla upp armen med och en korg som jag ska kunna bära fram och tillbaka från mitt skåp. Till mitt skåp har jag en nyckel, du ser den på bilden som har nummer 1 på sig.

Allmänt i skolan
Jag går i en vanlig klass och i en vanlig skola, det är inte så jätte annorlunda för mig i skolan, jag gör ungefär som mina klasskompisar, men lite små saker är det som t.e.x att jag kanske får göra saker som de andra inte får t.e.x vara inne på raster, det är inte så jätte mycket nu som det var på Sandaredskolan och lite mer hjälpmedel plus assistenten som är med mig. Övrigt i skolan så går det bra för mig, jag har bra betyg och är hur lugn som helst i klassen, jobbar bra och gör alltid mitt bästa oavsett vilka hinder jag möter.

Gör av bara av farten
Jag och Helen gör bara saker av farten, vi tänker nog inte så mycket på vad vi ska göra tror jag inte :). Som i assistent inlägget som jag gjorde för några dagar sen kan du kolla på och du kan också läsa om mina assistenter som jag gjorde 12/7 2014, rubrik ”Assistenter”.

Rutiner och ”göra av bara farten” grejer som jag och Helen brukar göra :)
Ta rullstolen till maten,  det brukar jag och min lärare göra av farten med. Gå på toaletten efter maten och hjälpa mig med olika saker som jag inte behöver saga till om t.e.x som att Helen eller min lärare sitter jämra mig när jag äter i matsalen. Och följa med mig till taxin varje eftermiddag.

Maten
Våran lärare brukar följa med mig till maten alla dagar förutom fredagar också brukar Helen komma till matsalen.

En dag ser ut för mig i skolan, vi tar onsdagar
Jag går upp varje morgon vid ungefär 7:00, tar på mig och käkar frukost. Ungefär klockan 8:00 kommer taxin varje dag. Jag åker ner till skolan också står Helen där och väntar på mig. På onsdagar har jag special motorik så vi gå ditt. Helen lämnar mig där. Sen kommer hon och hämtar mig också byter jag om. När vi kommer till skolan så går Helen också möter våran lärare upp mig där. Sen har vi so, sen lunch, efter lunchen har vi musik i halvklass, idag fick vi spela instrument. Sen kommer Helen och då har vi Engelska i vårar klassrum hela klassen. Efter det har Jag, Helen och min kompis matte själva i klassrummet eftersom de andra hade det när jag hade special motorik. Slut taxi 14:30. Så här såg en onsdag ut för mig :).

Det här händer varje dag på morgonen
Går upp ungefär vid 7:00 som jag sa. Taxi 8:00 som jag sa. Taxi hem varje dag.
Helen möter upp mig i skolan.

När jag kommer hem varje vardag
Det är lite olika när jag kommer hem på dagarna, men oftast mellan halv tre och tre. Mamma och Elliot kommer ner och hjälper mig av mig ortorserna plus att Elliot blir jätteglad när jag kommer hem :). Äter något innan jag gör läxorna. Vi äter middag när Marko har kommit hem Bloggandet hinner jag nästan alltid med! :)

Helgen
Våran familj är precis som vanliga familjer även på helgerna. Stiger upp på helgens morgon, gör lite frukost och gör iordning hos beroende på vad vi ska hitta på.

Bloggen
Bloggen betyder väldigt mycket för mig. Skriva är jättekul tycker jag. Jag bloggar oftast på eftermiddagarna och helgerna. Det är extra kul att blogga när man vet att man har många fina följare och får så många fina kommentarer, det stärker mig mycket, det ska du veta! :). Att skriva om mitt handikapp gillar jag och det är lätt att skriva om också. Jag vill att mer och mer människor ska våga och kunna stå upp för sig själv både du med handikapp eller du med utan handikapp, våga ta för sig. Tack så jätte mycket för era underbara kommentarer jag uppskattar de väldigt mycket än en gång, det glädjer mig att se! :)

Q/A
Frågan jag fick om jag inte hade några assistenter hemma allts, någon att vara med på fritiden någon utan mamma eller pappa. Den frågan tackar vi för och nej inga assistenter hemma alls, men vi funderar på att prata med LSS för att hitta en kontakt person.

Fashion:
När jag var lite mindre tyckte jag inte om att köpa kläder. Men nu när jag har kommit upp i tonåren så älskar jag att köpa och att ha nya kläder i garderoben, och att klä sig till skolan är extra roligt :).

Helen är mest med på
Helen är med på idrott, matte och slöjd.

Det var jättekul att skriva om min vardag, tack för tipset.
Hoppas att du fick bra svar! :)

Kom ihåg! Fråga gärna frågor eller säg vad jag ska skriva om :-)

 

nyckel

NUMMER 1


Bookmark the permalink.

One Response to Alla kategorier förutom två: Min vardag + fritiden

  1. SpeLinnea says:

    Det var ett bra inlägg, att få veta lite mer om din vardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *