Armrörelser och fingermotorik

Min vänstersida har jag svårare med och armen är svårare att styra, och den är även mycket stelare än höger, och fingermotoriken är mycket värre på den handen än på min högra. Den kan vara lite jobbig ibland, ibland gör den stora rörelser och då kan jag stötta till något eller någon, det har hänt… :) Jag har kommit att tänka på bara för några dagar sedan, att jag använder vänster arm extremt lite än höger. Det är ju normalt, men jag använder vänster nästan aldrig. T.ex så äter man med kniv och gaffel med båda händerna, jag äter bara med höger. Jag använder alltid höger förutom när jag duschar, klär på mig och borstar tänderna. När jag borstar tänderna lägger jag över tandborsten i vänster hand från höger för att kunna borsta på högersida, och det blir väldigt stora rörelser när jag gör det, men jag har lärt mig. Jag äter och skriver bara med höger. På bilden har jag tänkt någon gång att det vore roligt att rita en målning bara med vänsterhand, det kanske jag kan göra någon gång när vi har lite tid över på bilden, det vore roligt.
Ibland så när jag ska lämna över något med högerhanden så är det som att handen krampar sig så jag inte kan släppa föremålet jag ska ge, det är så konstigt. Det gör ont i handleden ibland också, jättekonstigt. Det är extra pinsamt om det händer i kassan i en affär, då brukar de säga ”ska du släppa varan”, och jag svarar ”ja, jag försöker”, haha det är lite roligt! :)
Det är svårt med fingermotoriken i båda händerna också, t.ex när jag var liten fick jag pärla med jättestora pärlor för att jag ville så gärna pärla men det vanliga pärlorna var för små. Att greppa små saker kan vara utmanande också, även idag.
Jag orkar inte heller köra Rulle själv så långt, för att jag blir trött fort i mina armar, men det håller jag på att öva på nu. I skolan försöker vi med att jag ska köra Rulle själv lite varje dag.

Mina händer och fingrar är en styrkhet inte en svaghet!

Jag har händerna oftast ihop såhär för jag tycker det är skönast, det känns obekvämt om jag sätter ut de, men Move&Walk säger ajabaja till det och tar ut de hela tiden när jag är där. ”Ut med fingrarna, Alice” säger de

Såhär blir min vänster när den ska ner på bordet, så jag måste putta ner den med högerhanden!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *