Asia spa med godingar

I söndags var det dax för lite mor-mormor och dotter egentid. Jag, mamma och mormor skulle nämligen på spa, inte vilket spa som helst heller utan Asia spa i Varberg. Där har jag aldrig varit men jag har hört att det är jättebra. Mormor fick nämligen det i födelsedags present av mamma också fick jag följa med, så snällt. Jag som älskar spa! Vi skulle börja med deras brunch klockan tolv så vi hämtade upp mormor också åkte vi mot Varberg.
Asia spa är ju både hotell och spa. Det kändes så lyxigt när vi kom in dit, det var så prydligt och vackert. Vi gick in till restaurangdelen där brunchen var också fick vi ett litet mysigt bord längst in i salen. Det var en jättefin och mäktig matsal.
Det fanns så mycket gott på brunch bordet. Det var fanns bland annat lite ost och chark, goa ostar och skinkor. Olika sortes bröd och kex, det fanns bacon och frukter. Jag tog en skagenröra som var så god. Det fanns oliver, pannkakor, sen fanns det även lite varm mat, ja ni hör ju det fanns hur mycket som helst. Sen fanns det ju lite eftarätts grejer också. Vi gick två gånger, haha. Sen efter maten var vi ju tvungna att testa efterrättsbordet, så vi gick tre gånger totalt, hihi. Allt var verkligen så gott! Efterrätterna var små och bra så man kunde ta lite av varje vilket jag gillar! :) Jag tog chokladmousse, lakrits och hallon pannacotta och en liten brownie.
Det var så mysigt att bara sitta där och prata och njuta av den goda brunchen.

När vi var mätta och goa var det dax för spa. Vi gick upp till spa avdelningen och fick varsin korg med en handduk, morgonrock och ett vattenglas, sen fick vi varsina tofflor. Sen fick vi en genomgång av en personal som berättade var allt fanns och hur det funkade på spat. Bland annat att det skulle vara tyst eller att man skulle prata med små bokstäver och att man skulle koppla bort omvärlden och bara njuta, skönt var min första tanke :). Hon sa även att det finns hiss så att det skulle bli lätt för mig att ta mig runt inne på spat för hon såg att jag hade lite svårt med kroppen, så det var ju bra.

Vi gick och bytte om, vi gjorde den här klassiska japanska tvättningen innan vi tog på oss bikinin och gick ut. Det var jätteskönt att skrubba sig och hälla en hink full med varmt vatten över sig.
Vi började med att gå till poolen. Det var inte så många där så det var skönt. Det var en stor pool med olika bubbelpooler och olika ställen där man kunde få massage på olika delar av kroppen, det var så härligt. De hade ett uppehåll då och då så då kunde man lättare prata med varann och vila från bubblorna ett tag och bara ligga i vattnet och skvalpa! :) Sen fanns det stora kranar som man kunde ställa sig under och få massvis med hårt vatten på ryggen, typ som ett vattenfall. Man kunde också simma med strömmen eller mot strömmen på ett ställe, det var jättehärligt och lite läskigt att bara flyta med i strömmen.
Mamma eller mormor fick hålla i mig hela tiden eftersom att jag inte hade några puffar och då känner jag mig osäker men det var skönt att slippa de. Som tur var nådde jag båten, men jag ville ändå hålla i någon ifall ifall.

Vi var där ganska länge, det var jättehärligt att bara skvalpa runt i det varma vattnet och bubbla med mormor och mamma!! :-) <3 Sen gick vi in i ett rum med olika bastur, där var vi helt själva hela tiden, det var lyxigt. Det var några olika bastus som vi provade, inte alla men några, torrbastun var min favorit, för då blev det inte någon ånga. Mamma och mormor doppade sig i kallbadet som stod mitt i rummet, det var starkt gjort tycker jag. Vi satt i bastun och gottade oss och pratade en stund, det var mysigt.

Sen gick vi till en lite lägre pool med varmare vatten som var i ett glassparti rum, framför var det bara fönster ut mot en jättefin utsikt över Varberg, eftersom att vi var några våningar upp. Ena fönstret var öppet så härliga friska höstvindar kom in. Där inne skulle det vara tyst. Vi satte oss i poolen, tittade ut över Varberg och bara njöt i det varma vattnet, det var underbart härligt. Speciellt när man kände de svala friska höstvindarna.

Efter att vi hade suttit och njutit där en stund gick vi en trappa upp där det var massor utav hängmattor i ett litet rum med en sån fin utsikt, så vi satte oss i varsin sån och bara njöt av stunden. Det var så sköna hängmattor, man bara sjönk in i de. Man blev så avslappnad, ännu mera avslappnad. Jag höll på att somna nästan medans jag tittade ut på vackra Varberg.

Vi satt där jättelänge, jag hade kunnat sittia där hur länge som helst. Men tillslut bestämde vi oss för att gå ner. Jag var helt mör i kroppen, så avslappnad. Vi kände oss nöjda med spat, det var ett bra avslut. Så det sista gick vi till en utav relaxrummen och satte oss och pratade. Där var även några andra. Vi tog lite frukt och citron och ingefära te, det var gott. Det var ett mysigt avslut på vår spadag.

Sen gick vi in och duschade och klädde på oss igen och avslutade vår underbara spadag tillsammans.
Man var mör i kroppen men det var en go känsla och jag kände mig så fräsch.
Det var en så mysigt dag med mormor och mamma! Det behövde jag verkligen efter min tuffa period som varit.
Jag är så tacksam över att jag fick följa med! Detta kommer jag att leva länge på! <3

Så god buffé, första omgången med mat! :) (Mammas tallrik)
Efterrätter på Buffén! Mums! (fortfarande mammas tallrik)
Nu sitter vi och äter frukt och dricker te efter vår spadag! :)
<3
<3
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *