Återbesök urologen – medicin

I tisdags, igår alltså fick jag gå upp 7:10, alldeles för tidigt på min sista lovdag. Men jag tänkte positivt, då kanske jag kommer i säng i hyfsat tid och det är ju bra eftersom att skolan börjar idag. Eftersom att jag gick upp så tidigt var för att jag skulle på återbesök hos urologen för urinläckaget. Jag var ju där några veckor innan jullovet där jag fick den här ”dagboken” ni vet som jag skulle fylla i varje dag, och jag skulle gå på toa varannan timme. Det har jag gjort också och fyllt i ”dagboken” noggrant varje dag, så den ”dagboken” tog jag med till läkarbesöket. Jag tycker att det har gått bra både med att fylla i ”dagboken” och gå på toa ofta. Jag blev van efter bara några dagar! Men det har tyvärr inte hjälp att blåsträna som det heter, så det skulle bli intressant vad läkaren skulle säga.

Jag skulle få kissa där igen på återbesöket, förra gången var jag inte så kissenödig så hon sa att jag får morgonkissa här direkt på återbesöket. Jag är ju supernödig på morgonen så jag var lite orolig hur jag skulle kunna hålla mig. Men jag fick ett tips av någon att bara gå upp, ta på mig och hoppa in i bilen. Så det gjorde jag igår, jag gick upp 7:10 som sagt och 7:30 satt jag och mamma i bilen, också drack jag en smoothie i bilen som min frukost, det var perfekt! :-)

Den läkaren som jag hade i tisdags var hon som jag hade förra gången också, hon som var så bra tyckte jag. Först satt vi ner och pratade och hon fick se mina ”dagboks” papper och alla mina kryss. Om hon ser någon logik i de där så vet jag inte vad jag gör, haha. Jag ser inte ett mönster överhuvudtaget, det gjorde hon inte heller, så blåsträningen funkade alltså inte. Hon frågade mig ännu mer frågor, men hon tyckte fortfarande att det här är jättekonstigt.

Efter mycket prat fick jag äntligen kissa på den där speciella toan. Nu kom det mer än förra gången så nu kunde datorn ännu bättre granska kisset, vilket var bra. Allting såg bra ut fortfarande, hon gjorde ett ultraljud på mig denna gången också och blåsan tömmer sig bra. Det var ju bra, men man undrar ju vad problemet är.

Hur går vi vidare nu då? Jo, jag ska få testa en medicin för urinblåsan tills jag ska på återbesök i februari. Den medicinen ska hjälpa blåsan på något sätt (kommer inte riktigt ihåg hur). Hon ringde min läkare på Habiliteringen och bad honom att skriva ut det receptet så när vi var klara gick jag och mamma och hämta ut den på sjukhusets Apotek, så smidigt. Jag ska ta den varje morgon, så imorgon börjar jag. Känns sådär att man ska behöva stoppa i sig mediciner, men det är ju bra att det finns och att jag nu får prova och se om den hjälper.
Hon sa även att den medicinen kan göra att man blir torr i munnen så det finns något man kan dricka eller någon tablett som man kan ta för att få mer saliv, då skrattade jag och mamma också sa mamma ”det behöver hon nog inte” haha! :-) Också förklarade vi varför.

Om den inte hjälper sa hon att de kanske får gå in och kolla i ryggmärgen på något sätt och kika på blåsan, som en operation. Så nu hoppas jag att medicinen hjälper så jag slipper det.

Nu slipper jag gå varannan timme på toa iallafall, vilket är så skönt. Det var härligt att ta bort alla larm på min mobil när jag kom hem igår efter besöket! :) Jag slipper också föra så avancerad ”dagbok” varje dag, men jag ska ändå hålla koll på hur mycket jag läcker och om jag läcker.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *