Back in school

Igår var det dags att åka till skolan igen, fast denna gången som tvåa. Det är lite skönt att inte vara etta längre känner jag, nu är man liksom gammal i geamet. Att ha haft två dagar ledigt på Storås har varit jätteskönt. Träffa alla igen och så innan skolan drar igång. I vårt hus är det bara en ny etta som har flyttat in, så det är rätt lugnt. Hon som har flyttat in i det andra tomma rummet som vi har på vår sida är en fyra som bodde på Rappe innan, som Wilma känner sen tidigare, så vi brukar hänga ibland. Det är rätt skönt att det inte är massor utav nya ettor i mitt hus tycker jag, det är ju såklart kul med ny ettor, men ni förstår säkert vad jag menar. Han nya ettan som har flyttat in verkar trevlig, jag skakade hand med honom första gången vi såg, hälsade honom välkommen och sa mitt namn, så nu känner jag mig duktig! :).
Även fast jag har varit här i bara tre dagar så känns det inte som att jag har varit härifrån i elva veckor, jag har redan kommit in i lite rutiner. Det har varit härligt att träffa all personal igen, de är lika härliga som de var när jag lämnade, vi har redan skrattat mycket! :)

Skolan skulle börja igår, skönt att börja mitt i veckan tycker jag. Vi skulle gå från nio till två resten av veckan, skönt med lite sovmorgon och lite mjukstart. I ettan började vi halv nio varje dag, att börja nio kanske ni inte kallar sovmorgon, men en halvtimme gör så mycket på morgonen. Då kan man sova lite längre iallafall och ta det extra lugnt. Det gick bra att gå upp igår faktiskt, de säger ju att det brukar bli tuffare andra dagen, eller hur är det? Så vi får väll se…
Det var jättekul att träffa allihop i skolan igen, assistenter, mentorer och elever. Första dagen var jättelugn och fin. Vi i klassen började med en liten frukostfika i vårt klassrum, med mentorer och assar (assistenter) också pratade vi bara om allt möjligt, hur sommaren hade varit bland annat, det var jättemysigt och roligt.
Sen var det dax för rast. Efter rasten blev det mer allvar, då gick vi igenom skolregler och klassrumsregler, det var det ända vi hann med innan vi gick och tog lunch. Efter lunchen samlades vi i klassrummet igen och körde en lek, vi var i två lag. Man skulle gissa på vilka assar eller mentorer som hade gjort vissa saker och även vilket år som de började på skolan. Det var rätt roligt men svårt, många skratt blev det. Sen klockan två slutade vi, så det blev en väldigt lugn första dag.

Vi kommer troligtvis inte att få våra scheman förrän nästa vecka, om vi har tur så kommer de på fredag. Men hela skolan är schemalösa fram till nästa vecka. Det var samma sak förra året, det är så ont om schema personal och mycket pussel och ändringar och så, jag kan verkligen tänka mig hur svårt det är. Förra året hade vi därför projektet ”Handens fem fingrar” om ni kommer ihåg. Detta året ska vi inte ha så stort projekt, utan vi ska delas upp i olika grupper med övriga elever på RG så ska vi lösa problem och kluringar tillsammans, det kan ju bli kul. Så får man lära känna de nya ettorna också. Det mini projektet ska vi ha idag och på fredag.

Detta året kommer vi inte att ha lika mycket lektioner tillsammans med klassen som vi hade i ettan, schemat kommer att se lite olika ut för oss alla eftersom att vi läser olika kurser osv, men det blir kul och spännande tycker jag. Jag ser fram emot mitt nya schema, det blir spännande. Jag hoppas på ett bra schema såklart, någon sovmorgon vore nice.
Men nästa vecka börjar vi klockan nio också, så det känns skönt, och slutar vid tre, så det blir lite mjukstart nästa vecka också.

Det var mycket nya ansikten i skolan idag. Det är många ettor som har börjat och det märks, det är mycket folk i korridoren, men det är kul. De är ungefär elva ettor i år, och det är mycket för en RG klass.

Jag är glad att jag inte går i ettan längre, allting var så nytt, både i skolan och på elevhemmet, det var ju spännande och kul då såklart men det är skönare nu när man kan det mesta och känner alla och alla känner mig framför allt. Jag kommer ihåg att första halvåret var det bara massor utav möten – basmöten, kartläggning och möten både på HAB, elevhemmet och på skolan, bara massor utav möten. De höll ju på ända fram till jul ju, även om jag tycker om möten så blev det lite tröttsamt till slut, och jag var alltid i centrum.

Nu är man inne i hamsterhjulet igen! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *