Projekt & provisoriskt schema

Första veckan är gjord, skolan har börjat igen. Eller nej vi har ju bara gått halva veckan, men de första dagarna är gjorda iallafall. Det känns bra, det känns redan som att man har kommit in i det. Som jag skrev i mitt förra inlägg så skulle vi ha ett mini projekt torsdag och fredag med alla på RG eftersom att våra scheman inte var klara. Eller rättare sagt så hade vi bara projektet i torsdags för igår gjorde vi annat.
Iallafall i torsdags fick vi ut grupperna i Classroom också fick jag gå och leta upp mina gruppmedlemmar. I min grupp var det jag, en som hade precis börjat ettan och en som gick i fyran. Vi fick ett papper med alla kluringar/uppgifter på också gick vi in i ett rum, vi skapade ett dokument på datorn och började läsa frågorna/kluringarna. Det var massvis utav kluringar, men vi skulle inte hinna alla och det var inte meningen heller. Det var några kluringar som man skulle göra skriftligt, men så var det en del fysiska övningar också (alltså klistra och klippa, fota eller filma) som man skulle göra. Men vår strategi var att först göra de skriftliga frågorna/kluringarna när vi ändå satt vid datorn, (det var jag som kom på den idéen :)). Men vi hann bara att göra de skriftliga kluringarna, men vi var nöjda med det ändå. Det var mycket att man skulle googla sig fram efter svaren och en kluring var att man skulle översätta meningar från latin till svenska. Vi satt där ända från halv tio till två och skrev och googlade, men vi hann med nästan alla skriftliga klungar iallafall, vilket jag är nöjd med.

Igår samlades allas RG elever i Kultur Atom, där fick vi se vad grupperna hade gjort i detta projekt osv igenom bilder på projektion, vi i min grupp hade då tagit en bild som vi kunde visa upp iallafall, annars var ju allt vårt jobb i ett dokument. De visade ju inte de skriftliga svaren. Alla kluringar hade poäng så personalen hade räknat ihop alla gruppers poäng. Så om man nådde upp till vissa poäng fick RG något tillsammans. På den poängen som vi hamnade på fick vi att personalen ska anordna en RG dag där vi ska göra något riktigt kul :-),

Sen fick vi säga i varje grupp vad vi tyckte var lätt med någon fråga och vad vi tyckte var svårt. När vi var klara med det kom en kvinna från ”Klubbar by Passalen” som informerade om att de har gruppaktiviter för rörelsehindrade, de hittar på massvis med saker, så det lät kul. Från och med nästa vecka har de till exempel simning och gym på Angereds arena varje måndag, det låter kul. Jag funderar på att gå med och anmäla mig när jag har fått min nya ledsagare.
Sen kom rektorn och pratade lite och sen klockan elva gick vi på lunch.

Vi hade en lång lunch igår, elva till klockan ett, två timmar. Efter lunchen var det klassråd som vi alltid brukar ha på fredagar. Vi gick igenom lite information också fick vi ett provisoriskt schema för nästa vecka. Vårt schema kommer nämligen nästa vecka, men vi måste ju ha något att göra fram till dess. Men schemat såg bra ut tycker jag, det är såklart inte alla kurser på schemat, och vi kommer att läsa alla de ämnena i klassen tillsammans nästa vecka. Vilket vi inte kommer att göra sen när vi får våra egna riktiga scheman med våra egna kurser. Det är skönt att vi börjar nio nästa vecka också tycker jag, och slutar halv tre istället för tre som de sa att vi skulle sluta från början, och på fredag går vi till tjugo i två, mjukstart nästa vecka också, skönt.
Vi har bara två lektioner på dagen som ni ser, en på förmiddagen och en efter lunch, det känns rätt skönt faktiskt även fast de är så långa. Det som är nytt på schemat i år är historia och några kurser till, men historia är iallafall med nästa vecka, vilket blir spännande.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *