Badhusförmiddag med Leila

Efter eftermiddagen med Jeanette kände jag mig glad och fylld med energi igen. Det satt inte heller fel med en helg som stod innanför dörren sen heller.
Leila (mammas bästa kompis) och jag har ett tag pratat om att vi ska till badhuset tillsammans. Vi har aldrig badat tillsammans men hon går till badhuset varje vecka och jag älskar att bada. Men det har liksom inte varit så att någon av oss tagit tag i det, mycket tror jag för att det händer så mycket hela tiden. Men nu i torsdags frågade Leila mig om vi skulle ta en sväng dit som igår (lördags). Jag blev väldigt taggad och glad över att hon fråga.
Hon är väldigt morgonpigg så hon ville vara hos mig redan vid 09:40 så att vi kunde vara där när de öppnade vid 10:00. Jag gillar att sova ut och ta det väldigt lugnt på lördag mornar, men denna gång tänkte jag att det skulle bli härligt att komma upp och bada tidigt på förmiddagen.

Det var ju tyvärr inte bara vi som ville bada på en lördagmorgon. Det var fullt med folk, och till och med kö in, så vi blev lite smått nervösa, mycket barnfamiljer också. Men det var inte så mycket kaos faktiskt, vi märkte inte av att det var så mycket folk förutom att det var en del barnrop och skrik. Men vi var inte i äventyrspoolen som den kallas där alla barn är. Utan vi var vid simlängderna och där var det lugnt och skönt.
Det finns en varmare pool som vi tänkte vara i, men när vi kom dit så hade de sänkt vattennivån för barnens skull så det var inte så vuxenvänligt! :-)
Så då gick vi till simlängderna som sagt.
Jag kan ju varken simma eller flyta själv och jag hade inga armpuffar, men jag tänkte att badhuset borde ha något att flyta på. Men Leila hade en bra grej som man spände åt runt magen som man flöt med. Den brukar hon använda och träna med i vattnet. Så den fick jag låna, det var snällt.
Det var rätt skönt att ha flytthjälp runt magen faktiskt istället för att ha armpuffar för jag märkte att jag sjönk ner med axlarna i vattnet helt och hållet, vilket man inte gör med armpuffar, så det var väldigt skönt.

Leila visade mig hur hon brukade träna med den i vattnet. När man inte når botten längre kan man fortsätta att gå med den i vattnet. Det var häftigt och väldigt bra träning, både för ben och hållningen, så jag gick några längder fram och tillbaka och jag fick in snitsen efter ett tag. Men jag varvade med lite vila och ryggsim också för det var rätt jobbigt.
Det var sjuuukt längesedan som jag var och simmade, senast var i nian i högstadiet. I högstadiet fick jag äran att vara i vattnet en gång i veckan, så jag kände verkligen att jag har saknat att vara i vatten. Jag lärde mig både ryggsim och bröstsim i högstadiet. Ryggsim har varit min grej och det blev jag en hejare på först. Bröstsim har jag fått kämpa med mycket, men jag lärde mig det med.
Men det satt i, även om jag inte har simmat ryggsim på några år. Jag la mig bara på rygg och började, så det satt i ryggmärgen! :-)
Det var väldigt härligt och jag svingades tillbaka till badhusstunderna i högstadiet. Så jag gick åt ena hållet och simmade ryggsim tillbaka, det var väldigt härligt. Leila sa att jag kommer att få mycket träningsvärk, så vi får väl se! :-)
Sen var det väldigt skönt att bara ligga och flytta på rygg också.

Vi var där ungefär en timme, så det blev en stund iallafall. När vi kände oss nöjda gick vi till bubbelpoolen och bubblade, oh det var så skönt! Bara att få sitta där i det varma vattnet och bubbla, så underbart!
Efter badet gick vi in i bastun det sista, jag älskar verkligen att bubbla och basta! Värme är det bästa som finns! Och jag kände riktigt hur min kropp slappnade av både i vattnet och i bastun, det var nästan samla känsla som vid massagen, det var verkligen så skönt.
I torsdags var jag på massage och igår blev det att vara i vatten, bubbla i en varm bubbelpool och basta, nu har min stela CP kropp verkligen fått kärlek.
Leila älskar kallbad så jag fick följa med när hon doppade sig i kallbadet. Men det gjorde verkligen inte jag, om jag hade gjort det då hade mina muskler gått av och mina signaler hade fått ett spratt, hahaha! Jag satsade bara på värme och avslappning! :-)

Jag känner mig extra CP när jag är i badhuset då Leila behövde hålla i mig hela tiden eftersom att det är halt och jag spänner mig för att inte ramla. Jag behöver även hjälp att duscha eftersom att det inte är så lätt och tillgängligt. Jag kan ta på mig själv och fixa mig själv men i ett omklädningsrum tar det mycket tid och energi, det är krångligt helt enkel att vara i badhus, ändå älskar jag det! :-) Men det är ju allt det här runt omkring som är lite krångligt, men det är det värt.
Men Leila var så snäll och hjälpte mig med allt, även om hon vet att jag till exempel kan schamponera mitt hår så gjorde hon det för att underlätta för mig, vilket gör mig varm i hjärtat.
Det är bara så skönt att få hjälp ibland med sånt som man kan egentligen.

Efter att jag har badat känner jag mig alltid så härligt trött och avslappnad i kroppen, så även igår. Jag känner mig alltid som en ny människa helt enkelt.
Efter vår härliga badstund åkte vi och åt sushi. Leila visade mig en sushirestaurang i stan som jag inte viste fanns. Alltså det var världens godaste sushi, bästa sushin i stan och så fin också! Den var magisk god!
Det var så mysigt att sitta där och prata med Leila och äta världens bästa sushi! :-)

Sen körde Leila hem mig och resten av lördagen låg jag bara i sängen, det var så skönt!

Det var en supermysig förmiddag med Leila och jag är så glad och tacksam över att hon tog med mig till badhuset.

Bookmark the permalink.

One Response to Badhusförmiddag med Leila

  1. Inte dåligt du o Leila åker dit ensam när du inte kan simma o flyta själv. Jag hade absolute inte fått åka dit om jag inte kunnat simma. Simma har jag kunnat sedan jag var 6år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *