Beskedet om LSS

Jag har fått beviljad assistans, wohoo! Jag fick beskedet av pappa igår på sms, jag har säkert fått brevet här på Storås också. Men jag blev så glad när jag fick det beskedet. Extra glad är jag eftersom att jag fick avslag förra gången när jag sökte. Jag är så glad att jag nu är beviljad assistans och tillhör LSS lagen. Beslutet togs igår, samma dag som brevet kom. Vi skickade in att det LSS-handlägan hade gjort en ansökan på från vårt möte var okej, hon hade uppfattat mig rätt. Vi skickade okej på det förra torsdagen och en vecka senare tog de beslutet, jag trodde att det skulle ta flera veckor innan beslutet skulle komma. Det beskedet gjorde min torsdag och helg. Personalen på Storås sa att jag får fira med en alkoholfri drink på Pinchos i helgen, det ska jag faktist göra, lyxa till det lite! :) Istället för att ta någon ”vanlig” läsk. Så det här var ett väldigt glatt och skönt besked, nu är jag glad.
Det svåra kommer ju bli att hitta en person som kan vara min ledsagare. Jag fick beviljat två dagar i veckan, vilket jag är nöjd med, jag ville ha tre egentligen men två dagar kan vara lagom att börja med tror jag. Det ska bli så roligt att kunna komma ut och hitta på saker utanför Storås på vardagar. Men även om jag vill hitta på något på helger när jag är kvar. Jag hoppas att jag får välja lite vecka för vecka när jag vill ha min assistans. De skrev inte heller hur många timmar som jag har assistans, bara hur många dagar. Jag är så lycklig! Det var det bästa som kunde hända just nu.
Fast nu vet jag inte hur vi ska gå vidare för att hitta en person, de hjälper oss med det skålkart men det stod ingeting i brevet om det. Det stod bara att jag har fått det beviljat.

Som jag skrev när hon hade varit här och vi hade haft vårt möte, jag hade en bra magkänsla och kände att jag utvecklade mina behov och sa det jag ville ha sagt, jag kände att jag fick med allt.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *