Besök på Sandgärd

Den här veckan är jag själv hemma, jag har varit oss pappa halva veckan ungefär, han är nämligen pappa ledig med killarna. Men i onsdags åkte jag hem till mamma igen. Igår vaknade jag upp här själv, rätt skönt ändå och vara lite själv hemma innan jag åker till Storås, det är ju på söndag jag åker dit! :-O Igår tänkte jag åka och hälsa på Sandgärd, min gamla högstadieskola. De började nämligen jobba i onsdags, så jag tänkte att det vore kul att hälsa på de innan jag flyttar till Storås igen. Jag träffade ju Mari (min specialpedagog) och Camila (min idrottslärare) på pizzerian i början av sommaren, men det skulle såklart bli kul att träffa de igen och såklart alla andra, vi hann ju dessutom inte prata så jättelänge där på pizzerian.

Jag skulle komma och hälsa på klockan elva, så jag åkte väll en bit innan det. På vägen mot skolan mötte jag två av kökspersonalen, två skojfriska killar. De blev förvånade och glada över att se mig. Jag sa att jag skulle hälsa på skolan, men först fick jag följa med de in i matsalen för att hälsa på en annan matkvinna som jag har haft bra kontakt med. De lärde känna mig fort eftersom att jag alltid tackade för maten! :) Det var speciellt att åka in i matsalen igen, det såg ut som vanligt. Jag stod och snackade med matkvinnan och killarna en stund, de tyckte att det var så roligt att se mig, och jag tyckte också att det var roligt att se de igen.
Som ni kanske förstår så har inte eleverna på skolan börjat än.

Sen följde kvinnan bara med mig och öppnade dörren till expeditionen och personalrummet innan hon gick tillbaka till köket. Det såg ut som vanligt där inne. Jag möttes av kända ansikten som hejade på mig från sina kontor. Sen körde jag fram lite och möttes av Camilla som kramade mig också satte hon sig ner i en fottölj också pratade vi lite om allt möjligt, lite om RG och mitt liv nu, det var härligt.
Efter vår pratstund följde hon mig ut genom personalrummet. Det var speciellt att se min gamla korridor igen. Mari sitter i ett eget rum precis utanför personalrummet, Camiila knackade på och Mari tittade glatt ut när hon såg att det var jag. Hon kom ut och gav mig en kram hon också, sen kom typ alla mina lärare. Jonas, Per, Maggan och nån till. Vi alla stod där och pratade en stund utanför Maris kontor, det blev en liten samlingspunk där, hihi! De tyckte att Elof var fräck, de har ju inte sett den.
De visste vad jag hade gjort i sommar, de har ju läst min blogg under hela året och sommaren (vilket jag tycker är så roligt att de har gjort). Vi pratade bland annat lite om Polen resan. Det var så härligt att bara stå och prata med allihop tycker jag.

Sen behövde de flesta gå och jobba. Jag och Mari blev stående kvar där, så jag följde med henne in till hennes kontor, också satt vi där och pratade i säkert 45 minuter, om precis allt möjligt, lite om henne, lite om RG, om min senaste CPU mätning, som hon också hade läst om på min blogg,, lite om framtiden, ja om våra liv helt enkelt. Det var mycket som vi fick pratat om under de 45 minuterna, det var härligt. Jag är tacksam över att hon tog sig tiden att prata med mig så länge trots att hon jobbade! Sen sa vi hejdå och jag åkte och hämtade ut lite mediciner på apoteket och sen åkte jag hem.

Det var jättehärligt att få träffa och prata med alla igen (iallafall de som var där), mycket snack och skratt blev det, och att de tog sig tiden att prata med mig.

När jag kom hem ringde Annelie från Storås, hon frågade om min sommar hade varit bra också frågade hon när jag kommer till Storås. De började nämligen jobba i veckan, för igår kom ju de nya ettorna till Storås. Tänk att igår för ett årsedan exakt så flyttade jag till Storås! Iallafall så sa Anneli att de ser fram emot att jag kommer på söndag och att alla i personalen saknar mig, det var fint att höra tycker jag! Jag saknar de också! :)

Bookmark the permalink.

One Response to Besök på Sandgärd

  1. Mormor says:

    Så kul att träffa alla dina gamla lärare igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *