Besökt mitt sommarjobb

Ni kanske kommer ihåg att jag har fått sommarjobb och att hon på kommunen som hjälpte mig med att jobbet skulle följa med mig dit för att kika. Jag ska jobba på vuxenskolan i Borås. Jag och mamma blev lite smått oroliga eftersom att det stod ”lättare lagerplock” på beskrivningen, och de flesta som läser min blogg vet nog om att mina händer och armar inte är de bästa.
På vuxenskolan går de som läser SFI ifall ni inte viste det. Jag och mamma kom dit vid halv fyra som det var sagt, men vi fick vänta lite för de hade mötte, de som skulle möta oss. Efter en stund öppnades dörren och vi fick komma in till ett konferens rum. De som var med var hon från kommunen och två andra som jobbade där, bland annat min kontaktperson på jobbet. De två var verkligen så gulliga och förstående, så jag fick ett väldigt bra första intryck.

De började först med att presentera sig själva och sen fick jag berätta lite om mig. Sen började de berätta vad arbetet går ut på, han sa det att det är mycket klippa, sätts in papper i pärmar, hålla på med gem osv, mycket pilljobb som ni hör. Då fick jag och mamma en liten klump i magen för det var ju det vi var rädda för. Så vi förklarade min situation och att det kan vara svårt för mig, men de båda sa ”det är inga problem, vi löser något annat. Därför gick vi direkt till lagret för att kika, det var så stort på vuxenskolan. Det var ungefär tre eller fyra stora rum med olika lagerplock. De visade mig runt, och jag förstod direkt att det var mycket pilljobb. Det var en kvinna där som satt och jobbade med att klippa bort små lappar från några handdukar och sen la in de i en kartong. De är svårt för mig, men då sa de att jag kan lägga ner handdukarna i en låda också kan någon annan klippa bort lappen. Det lät bra.

Sen gick vidare, och då var det mer pilljobb tyvärr, men sen visade min kontaktperson och tjejen mig rummet längst in. De jobbar mycket med Volvo, så då skulle man packa rengöring till bilar i en kartong, exempelvis tvättsvampar osv. Det trodde han skulle passa mig. Kartongen var dock inte ihopvikt så det skulle man också göra, men då sa min kontaktperson att då kan du lägga sakerna på kartongen och sen skicka över till någon annan som viker kartongen. Det låter jättebra för det kan jag fixa.

Efter rundvandringen gick vi tillbaka till rummet och fortsatte att prata. Min kontaktperson sa att jobben kan vareja jättemycket, en vecka kan det vara en sak och nästa vecka kan det vara något helt annat,, så det låter ju roligt. Han sa att det finns även en liten personalhörna med soffor, stolar och kök som de brukar äta frukost och lunch i. De visade även mig den när vi gick runt. Han sa att om jag vill får jag ha med mig en macka varje dag och äta med de på frukosten, det fanns även te och kaffe som man kunde köpa om man ville. Men han sa också att jag bara kunde sätta mig i en av fåtöljerna om jag vill vila lite, så det känns väldigt bra det här, mysigt på något sätt och roligt.
Det sista gav han mig sitt visitkort om det skulle vara något och sen fick jag skriva på ett papper och mamma också eftersom att jag inte är 18 ÄN. De frågade även mig om det skulle vara bra att veta något om mig, och då sa jag att jag sätter i halsen väldigt lätt oavsett om jag äter eller inte, men att jag inte vill att de ska stressa upp sig för jag löser det själv. Det har jag gjort i snart 18 år.. Så det var viktigt att säga tyckte jag.

Han berättade också att alla produkter som vi gör eller/och packar i ordning åker till olika företag. Det känns också bra för då känner man att man gör någon nytta så man inte går till ett sommarjobb och bara gör något bara för att.

Jag har såklart också fått två läkartider när jag jobbar, på mornarna dessutom. Så då frågade vi lite snällt om jag kunde få jobba eftermiddag de dagarna, och det funkade jättebra, det var inga problem alls. Vi sa att jag inte vet när jag är klar, men hon tjejen som jobbade där sa bara ”kom när du kommer, så löser vi det”. Det här är så positivt, de tyckte inget var några problem, vilket känns jättetryggt och skönt.
Hon sa även till mig att jag vekar så härligt och sprider positiv energi så de vill verkligen ha mig där, så det var väldigt roligt att höra!
Min kontaktperson sa även om jag behöver hjälp med något så är det bara att säga till oavsett vad, det känns också skönt att höra.

Jag ska bara jobba fyra timmar om dagen, det känns lite, men jag tänker att det är en bra början, jag har ju aldrig jobbat innan. Jag ska jobba från klockan åtta till tolv varje dag förutom helger då och de två dagarna som jag ska jobba eftermiddag.

Hur ska jag ta mig dit då? Jo, jag har färdtjänst i Borås så nu ska jag utnjyttna den för första gången. Det kostar dock 50 kronor fram och tillbaka för mig, resten skickar jag till Borås stad, men det är det värt. Jag tycker att det ska bli coolt att vara på en arbetsplats själv, alltså utan assistent. Dessutom åker jag dit och hem själv med taxi, så coolt!

Jag börjar på måndag, jag längtar så mycket! Det ska bli så roligt och att de verkar så snälla och goa på det stället också, nu träffade jag bara två stycken, men ändå. Spännande! Jag vill redan börja nu! :)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *