Botox utan Bedövning

Förra fredagen skulle jag få botox igen i vaden på Borås sjukhus. Jag har fått det en gång tidigare där för där är vuxenavdelningen. När jag var barn och tonåring, alltså bara för något år sedan kändes det väldigt stort och få botox för det kändes så komplicerat, eller inte komplicerat men stort om ni förstår. Jag menar att när man var barn tog det typ en halv dag att få botox för man fick börja med bedövning efter bedövning, lugnade, ja till och med lustgas har jag fått någon gång. Inte minst sagt gips som jag fick när jag bodde på Storås som jag hade i fyra veckor.
Nu när man är vuxen kommer man in till rummet, pratar lite, sen får man bara lägga sig på britsen också kör de in nålar i musklerna med botox UTAN någon bedövning alls och sen är det klart också får man gå hem. Det känns lite konstigt för mig att det går så lätt att få botox nu när man är vuxen, men samtidigt så känns det skönt att det går fort.

Så här gick det även till förra fredagen, vi pratade lite och jag fick gå fram och tillbaka i rummet för de ville se hur det såg ut när jag gick och sen fick jag lägga på britsen också kom en sköterska in med nålar och en apparat.
Mina muskler spänner sig så mycket när det ska stickas in nålar i vaden. Man ska slappna av så mycket som möjligt men min kropp gör precis tvärtom. Så den ena sköterskan fick hålla i mitt ben stenhårt medans den andra stack in nålarna. Det gjorde fruktansvärt ont och jag fick kämpa så mycket, det kändes som att alla muskler i vaden drog ihop sig och krampade. Det var en obehaglig känsla. Tyvärr så spände jag mig för mycket så de var tvungna att sticka mig än gång till, vilket även den gången gjorde fruktansvärt ont, så det var inte alls roligt.
Men sen var det äntligen över. Det spänner och gör ont även efteråt i vaden, så det är lite obehagligt, men det gör inte alls lika ont som när man får botox vilket är tur.

Efteråt fick jag säga en siffra mellan 0-10 om hur stel jag är i vaden nu och så fick jag sätta upp ett mål om hur jag vill att det ska vara om några veckor. Det tar ungefär två till tre veckor innan botoxen kikar in. Jag fick därför en dagbok som jag ska fylla i varje fredag nu i några veckor framöver om det har blivit bättre än målet eller om jag känner likadant som innan botoxen.
Jag brukar mest känna mig stel i vaden på mornarna precis när jag vaknar, så vi bestämde att jag ska känna efter mer på mornarna nu och se om det blir bättre. Jag tycker att det är jättebra att man får en sån dagbok och får till uppgift att utvärdera botoxen.

Sen ska jag såklart stretcha vaden varje dag, stretching är A och O när man har fått botox.
Men jag kan säga att jag känner mig mer avslappnad i vaden när jag har fått massage än efter botox! :-) Men som sagt man känner ju inte av botoxen direkt, som jag gör med massagen. Men botoxen ger ju mer hjälp på långsikt medans massagen ger en skön och avslappnad känsla just för stunden och några timmar efteråt.

Jag brukar bara få botox ibland, typ två gånger per år. Men nu sa de att de ska kalla mig lite oftare eftersom att jag är så såpass stel, så nu blir det ungefär vart tredje månad. Det känns faktiskt bra att få det regelbundet, speciellt nu i vinter och höst.

Botoxdagboken
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *