Bra att ha CP ibland

Idag var vi på simarenan med klassen för de andra skulle hoppa i en isvak, i utomhuspolen. Men som tur är så har jag fördelen med att ha en CP-skada, så jag slapp det :), jag fick titta på lite bara först inifrån, men det var spännande, kul :). Det är så bra för där har de en länga i bassängen som är lika djup från början till slut, så man kan gå där ända vägen bort, det är sjukt bra träning för mig. Idag vågar jag inte simma ut på det djupa i badhuset hemma, men nu idag kunde jag simma långt utan att det blir djupt, och stanna och sätta ner fötterna om jag behövde. Jag och min specialpedagog som brukar vara med mig och simma var där med mig idag. Så vi både gick, simmade bröst- och ryggsim. Jag använder armpuffar när jag simmar för jag kan inte simma. Men jag och min specialpedagog övade på att simma på rygg utan armpuffar idag, vi har gjort det innan också. För ryggsim är jag extra bra på, också övade vi på att flyta. Men iallafall så först när jag läger mig ner i vattnet så är jag stel som en pinne, så då håller hon på min rygg, men sen när jag börjat ta några bentag så håller hon bara i mig i nacken så simmar jag. Detta lärde jag mig nyss, Det visade jag Camila, min idrottslärare. Och vi har också övat på att vända håll i vattnet samtidigt som jag simmar utan att sätta ner fötterna, och det funkar också nu, så det visade jag också för Camilla. Det sista cyklade jag och gick på gåbandet i basängen, bra träning, coolt att de har det där i samma bassäng. Jag har aldrig simmat så långt och mycket som jag gjorde idag. Efter det gick vi upp i den varma barnpolen och jag övade på att ligga och flytta. Sen var jag trött på första konfan för i år, i två timmar.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *