Den spontana botoxdagen

I måndags var jag på läkarbesök i Borås på ortopedtekniska. Jag skulle dit för att jag vill ha botox i min fot/vad igen eftersom att min vänsterfot har blivit stelare och jag vill inte att det ska gå så långt som förra gången (då vänsterfoten gick inåt hela tiden). Jag känner nu att foten är stelare och den börjar dra sig inåt och lite utåt när jag anstränger mig eller går långt.
Jag hade faktiskt aldrig varit just på den avdelningen på ortopeden som jag var på i måndags. Jag fick träffa en läkare och en fysioterapeut.

Först pratade vi bara lite då jag hade skrivit upp på en lapp vad jag vill uppnå med botoxen, vad som är problem nu osv. Jag vill bland annat bli mindre stel i foten såklart, ha mindre ont när jag anstränger mig och kunna använda mina ortoser lättare, för ibland så är foten så stel så att det gör jätteont i ortosen.

Sen fick jag gå i korridoren fram och tillbaka, med och utan skor. De såg då att min fot gick både utåt och inåt, inte samtidigt då såklart, men ni fattar! :) För mig kändes det som att min fot gick rakt framåt men tydligen gjorde den inte det. Jag brukar nämligen känna att den går inåt eller utåt mycket tydligare när jag går mycket längre sträckor, så först tänkte jag att de kommer säga att det ser jättefint ut men så fel jag hade. Jag går tydligen snett med foten utan att jag tänker på det eller känner det.

Jag fick lägga mig på britsen efter lite gång fram och tillbaka i korridoren. De kände, vred och klämde på min vänsterfot och diskuterade. Eftersom att min fot går både utåt och inåt så ville de ta botoxen på två ställen, för att min fot går ju inte bara inåt som den gjorde sist.

Plötsligt frågade läkaren ”ska vi boka en ny tid eller vill du köra botoxen redan nu?” Jag blev helt chockad, jag trodde inte att jag skulle få botox redan i måndags. Men jag sa ändå ja för jag kände att jag vill inte krångla med en tid till och för att slippa att ta ledigt från skolan osv. Så så blev det.

På vuxen kör de varken lustgas eller något annat, de kör heller inte gips efteråt som jag fick förra gången då jag fick botox i foten, det gör de bara på barn. Men det var skönt att jag slipper gipset nu.

Efter en stund kom läkaren in med sprutor och sånt, hon hade även med sig extra personal. Så de stod där och grejade en stund, jag var väldigt nervös. De hade en cool apparat som vibrerade hela tiden och det som vibrerade var mina muskler som spände sig, det var häftigt. Den var till för att hitta rätt muskel.
Sen tryckte de in sprutorna i vaden på mig, jag hade ingen bedövning alls så det gjorde väldigt ont och det var väldigt svårt att slappna av så det var därför som det gjorde extra ont. Hela min kropp blev som en sprattelgubbe, det högra benet åkte upp och armarna stod rätt ut, haha.

Jag fick kämpa och kämpa för det gjorde så ont, men jag fixade det och på 10 minuter var det över. Sen den första kvarten pulserade det och spände mycket i vaden, men senare på måndagen kände jag ingenting.

Japp, då var det gjort. Det var jag inte alls beredd på i måndags när jag vaknade, men skönt att ha det gjort. Nu ska jag inte dit förens om sex månader igen.

Nu måste jag ha nattortoserna VARJE NATT istället för varannan som jag hade innan, det känns ju sådär, men det är ju för en bra sak. Jag måste dessutom stretcha foten varje dag nu precis som med armen. Stretchingen är A och O.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *