Drömgymnasiumet

I fredags var jag och mamma på öppet hus på Riksgymnasiet. Nu fick vi mycket mer information än på våran besöksdag. Vi fick en elev som gick med oss hela tiden, vi gick på olika lektioner och tittade på hur de var. Alltså nu är jag ännu mer taggad på att gå där. Alla lärare, assistenter och elever verkar så himla mysiga, och alla skojar med varandra jättemycket, jag har nog inte skrattat så mycket på en skola innan, Det verkar så familjärt, alla är med alla liksom, en trevlig stämning, som en ända stor familj. Vi åt mat i matsalen, bamba kallas det i Göteborg, den assistenten jag och min klass kommer ha i ettan, och två elever till åt lunch med oss. Hon verkar superbra, och hon var så rolig, Vi skojade jättemycket. Vi träffade henne på vår besöksdag, så när hon träffade mig inne i skolan först så kom hon och kramade mig. Efter maten fick vi prata med rektorn i hennes rum om ansökan för det hade vi missat. Rektorn verkade också superbra och supertrevlig. Efter det gick vi ut en liten bit bort där skolans habilitering låg, där håll de lite information.

Efter det var det dags att titta på elevhemmen. Vi kollade först på det närmast skolan. Han som följde med oss visade sitt rum och lägenhet som han delade med en annan. det var mysigt men lite äldre. Men hans rumskpompis gillade att inreda, så han hade ett jättemysigt rum. Man delade kök och vardagsrum och toalett tillsammans. Sen gick vi till de andra elevboendet som låg tio minuter bort, det låg bland färgglada hus och vid en hästhage, nästan lite bullerby, jättefint var det. Rummen var jättefina och mycket fräschare och större än det andra boendet. Vi fick titta in i ett rum där med, han som bodde där hade jättefint och mysigt. Sen en trappa/hiss upp så hade de ett litet mysigt rum där de äter tillsammans och ett litet tv rum, för alla som bor där då. Man får hjälpa till med maten ibland om man vill. Fast det var inte så många som bodde där. Det var jättemysigt. Sen var öppet huset slut och jag och mamma åkte hem med massor av information och härtögon :).

Personalen på elevhemmen finns kvar alla helger och vissa dagar på loven, så vissa av de eleverna i fredags skulle stanna kvar under helgen. De sa det att i ettan brukar de flesta åka hem varje helg, och sen blir det mindre och mindre :). De brukar ha lite roliga aktiviteter på elevhemmen, till exempel melodifestivalkvällar och myskvällar på helger, så om man vill får man stanna kvar. Ibland på torsdagar har en grupp i skolan där om man vill får testa på olika sporter, det verkar superroligt. Och på Agereds arena som ligger precis jämte kan man få simma och träna på gym, jag som älskar att simma.

I tvåan så åker man några dagar på skidläger några dagar, det verkar så coolt. På filmen som vi fick se så sitter man ner och åker också åker en assistent med bakom ner för backarna. Det verkar jättecool. Jag som aldrig har varit på skidsemester, jag kan inte stå på skidor heller, så det är perfekt för mig. Det känns jättecool att jag förmodligen kommer att få uppleva att åka skidor sittandes. Förra året var de i Trysil. Eleverna som går både på skolan och bor på elevhemmen säger att det är så kul där, man får en sån gemenskap ned allihopa och man lär sig så mycket. Det känns tryggt att höra det från eleverna att de trivs så bra.

Efter gymnasiet så släpper inte skolan bara oss utan de hjälper verkligen till på vad man ska göra sen och fokus på framtid med boende bland annat, de börjar till och med redan i trean och fundera på det, det känns så tryggt.

Skolan sattsar verkligen på gemenskap och att man ska trivas och skapar trygghet för alla fyra åren, det kändes verkligen som en familj när vi kom dit. De skojar och driver med alla. Det känns verkligen mer än en skola liksom. Det är mitt drömgymnasium!

Vi ska redan på måndag börja att få igång ansökningsprocessen. Det är bra att vara ute i god tid för då får man svar snabbare. Både skolan, habilitering och vi ska fylla i blanketter och skriva. Det är en nämnd som sitter i Stockholm och bestämmer vem som ska komma in eller inte. Jag har varit lite små nervös över det att jag inte kommer in, men rektorn sa att jag inte behövde vara det för att hon sa att jag kommer att komma in både på skolan och på elevhemmen, att det inte är några problem, det kändes skön att höra, Det gäller bara att man har ett fuktionshinder som inte är för lätt (check) och att man tillhör en habilitering (check) :). Hon sa att de som har blivit nekade är de som har skrivit för lite på informationen om handikappet. Så vi ska skriva jätteutförligt och Mari, min specialpedagog sa det också på mitt utvecklingssamtal, så det känns  tryggt.

Visst låter det här bra? :) Nu blev detta ett jättelångt inlägg, men det är kul att berätta allt för er.

Här hör jag hemma! :)

Här var läggenheten i första elevhemmet. Den översta raden i bilden är ett rum. Sen andra raden och den sista bilden är kök och vardagsrum. På de två bilderna på den sista raden är i det andra rummet i lägenheten, det mysiga, tyvärr fick jag inte med allt i bilden i collaget. Men nu ser ni lite iallafall.

Här är ett rum i det nyare elevhemmet det som låg lite längre bort. Mysigt va? Soffan ser ni lite av, också var det en jättestor tv mittemot. Ett skrivbord precis vid dörren och en egen toalett där dörren står öppen ser ni, väldigt lyxigt! Med stora härliga fönster också!

Bookmark the permalink.

2 Responses to Drömgymnasiumet

  1. Mormor says:

    Det verkar ju vara hur mysigt som helst. Förstår att du redan längtar!
    😘😘

  2. Jonas T says:

    Låter verkligen som en toppenskola! Förstår att du längtar. Glöm inte av att uppdatera oss om hur det går, när det väl är dags!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *