En dag på Leva & Fungera

I förra inläget berättade jag om att jag skulle till leva och fungera mässan i Göteborg. Igår kom min taxi till Storås på morgonen och körde mig dit. Leva och fungera mässan var på Svenska mässan precis bredvid Gothia Tower och Liseberg. Väl utanför mötte en assistent från tvåan och fyran upp mig. Där inne fick jag en namnskylt på mig också gick vi in. Jag har aldrig varit där innan, det var jättestort med fullt av olika montrar överallt. Som jag misstänkte så vet det massor utav rullstolar och hjälpmedel överallt vid de olika montrarna också. Jag och elevassistintenten från fyran gick till Riksgymnasiets monter och pakade upp broschyrer och annat. Efter en stund kom Rickard, våran samhällslärare och några elever till från tvåan. Jag stod där från nio till elva och höll i broschyrer och gick fram till olika människor som såg ut att passa för att gå på Riksgymnasiet, gav de broschyrer och berättade lite om RG och svarade på deras frågor. Så det höll jag på med i typ två timmar. Jag och min samhällskunskaps lärare gick även iväg ibland och följde efter ungdomar som såg ut att passa som blivande elev på Riksgymnasiet och gav de broschyrer. Jag började nästan alla samtal med att fråga ”hur mår du?” för det tycker jag är ett bra första bemötande mening innan man börjar med att sälja in RG. Efter ett tag kom Wilma till mässan och hon började förbereda sig inför att stå på scenen.

Klockan kvart över elva gick vi lite längre bort där scenen var och lyssnade på Wilma när hon blev intervjuad på scenen. Hon fick frågor och berättade om hur det är att gå på Riksgymnasiet som elev, hur det funkar på elevhemmet, med habilitering och skola. Hon pratade om mycket, men bland annat det. Hon var jätteduktig.
Efter Wilmas tid på scenen mötte jag upp min arbetsterapeut också gick vi runt och titta lite på mässan, för just då hade jag en lucka. Det var mycket hjälpmedel att titta på. Det fanns allt möjligt, ståhjälpmedel, toalettstolar, rullstolar – både el och manuell, duschstolar, liftar, sängar…ja massor utav olika hjälpmedel. De fanns också små saker, som t.ex muggar, tallrikar, glas, bestick, stressbollar med mera. Jag fastnade för stressbollarna, det vore skönt att ha en sån när man sitter och lyssnar i skolan, så det ska min arbetsterapeut beställa in till mig.
Jag fick också vara med på en tävling vid en monter, jag skulle lägga ut en bild med ett par roliga glassögon på Instagram och tagga deras företag, också skulle jag gissa hur många godisar som det fanns i en glasburk. Jag fick även med deras broschyr och en påse, vet dock inte vad det är i den påsen än..spännande.
Sen skulle vi lyssna på en elevassistent och en elev från RG på scenen, så då fick vi avbryta vår runda, men det var kul att gå runt och kika lite.
På scenen pratade de om språket bliss, så där satt vi och lyssnade på det och såg lite filmer som de visade om bliss och så, det var intressant.

När det vara slut gick jag och elevassistenten i fyran, en till assistent, två tjejer från tvåan och en elev från fyran och åt mat i resturangen. Det fanns en kötträtt, en fiskrätt och en vegetarisk rätt. Jag tog kötträtten, det var högrev, så gott. Det var goda tillbehör också, bröd, sallad och maniererade oliver, riktig god mat. Förvånad bra för att vara på en mässa. Efter maten gick vi bara till vår monter igen och hängde lite där. Klockan tre var det dax för mig och Wilma att åka hem. Trötta som in i bänken av alla intryck, ljud och människor. Det var skönt att komna hem sen.

Men vilken rolig och intressant dag! Jag är så glad att jag fick vara med en dag på mässan!

Vår monter!
Wilma är på scenen!
Instagramfotot! :-)
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *