En Minnesvärd Rååhelg

I helgen har jag varit på lite äventyr, jag har nämligen varit i Helsingborg och spenderat helgen på Råå hos Ia och Jon (min gammelmoster och hennes man). Det har varit så himla underbart och härligt att få komma iväg lite kände jag. Jag hade tagit ledigt från jobbet i fredags för tåget gick 12:01. Det går inga direkttåg till Helsingborg så mamma hade hjälpt mig att boka ledsagning vid bytet i Varberg, både dit och hem.
Jag var lite nervös över att jag inte skulle komma iväg pågrund av snökaoset, men det gjorde jag som tur var. Jenny skjutsade mig till stationen i fredags och sen satt jag på ett tåg alldeles själv ner mot Skåne. Jag älskar att åka tåg och jag känner mig så stor när jag klarar av det på egenhand.
Bytet i Varberg gick väldigt smidigt, det kom en tjej in på tåget och hjälpte mig ut och med mina väskor och över till nästa tåg. Det var bara ett byte så det var skönt.

Väl framme i Helsingborg bad jag en utav tågvärdarna att hjälpa mig ner från tåget och där möttes jag av Ia med största leendet också blev jag insvept i en stor kram, det var härligt.
När vi hade kommit hem stod Jon i köket och fixade med maten, väldigt lyxigt att komma hem på det sättet måste jag erkänna! :-) Jag gav Jon en stor kram och vi alla tre började garva och tjatra direkt, så underbart! Sen såg jag att det stod tre champagneglas på bordet och en liten gullig bricka med olika ostar, kex och marmelad, bubblet var Cava, ni som vet vet ju att jag älskar bubbel och ost-och charkbricka, dessutom Cava som är min favorit, så jag blev så glad och det kändes så lyxigt. Vi började med att skåla och äta lite ost.
Lite senare blev det middag som vi åt i deras mysiga vardagsrum. Det blev god fisk med potatis som varit i ugnen och god sås, ja det var verkligen supergott och ett glas vitt till det, det var inte dumt! :-) Jon är verkligen duktig på att laga mat.
Till efterrätt blev det en väldigt god äppelkaka med vaniljsås.
På kvällen tittade vi på en jättebra film som heter ”Taken”, det finns tre delar så vi började titta på den första. Den var superbra.

På lördagen skulle jag och Ia på spa, vi skulle till ett ställe som heter ”Trivas på Råå”, det är spa, restaurang och hotell. Det finns behandlingar och så, men det som är unikt med det spat är att de har bubbelpooler utomhus, jag vet dock inte om det är så speciellt men det är lyxigt iallafall. Men det som är ännu lyxigare är att man träffar inga människor överhuvudtaget, bara hon man betalar hos. Man får till och med ett litet eget hus med dusch, omklädningsrum och en stor bastu och framför allt får man en hel bubbelpool för sig själv. Senast jag var nere hos Ia och Jon var jag och Ia där också och det var så härligt och jag mindes att jag tyckte att det var väldigt konstigt att man fick typ hela stället för sig själv, haha, men gött såklart. Det blir så privat.
Det var gulligt av Ia att boka det denna gången också för hon vet hur mycket jag älskar att bubbla.
Vi ville egentligen ha en eftermiddagstid men de är så populära på det stället så de är oftast upptagna, men det är skönt att starta dagen så också.
Vi la oss därför rätt tidigt i fredags. Jag fick platsen bredvid Ia och Jon fick sova två nätter på soffan, det var så gulligt av honom.

I lördags gick vi upp i hyfsad tid, vi behövde inte göra ordning oss särskilt mycket eftersom att vi skulle bada, vi åkte till och med ner i myskläder. Vi åt bara lite frukost innan och sen åkte vi neråt.
Helsingborg är så himla mysigt tycker jag, med kullerstenar, små gränder, färgade hus, det påminner nästan om Visby.

Det är så ombordnat och fint där inne på Trivas bland bubbelpoolerna, jag tror dock bara att de har två så det är väldigt litet och mysigt. Det är väldigt många härliga växter, blommor och små gulliga bord och stolar utplacerade lite här och var. Det är väldigt trivsamt och man mår bra när man är där, det blir som ett lugn i kroppen.
När jag och Ia kom in till omklädningsrummet låg det två morgonrockar där och på bordet stod det två stycken glas med apelsinjuice och praliner, några blåbär och meloner, de gör det alltid så fint där och det är verkligen lyxigt, man känner sig verkligen välkommen.


Bastun var tyvärr trasig, men som vi sa då slipper man ju välja mellan bubbelpool och bastun, för det är svårt att fördela den tiden! :-) Hahaha, illands problem! :D Men bastun var lite varm ändå och jag gillar inte för varma bastus så jag tyckte att det var jätteskönt där inne ändå och stort och bra med många sittplatser så jag satt där och bytte om, görbra och skönt! :-)

Sen var det dax att hoppa i den varma bubbelpoolen. Jag tycker att det är så häftigt och härligt att bada på vintern, det är så nice att gå dit ut i bikini i kylan och sen sjunka ner i en varm bubbelpool, det blir sån kontrast liksom.
Det var helt underbart att sjunka ner i bubbelpoolen och bara sitta där i värmen och njuta, både värme och massagestrålar på ryggen, solen i ansiktet, Ia bredvid mig och lite apelsinjuice och praliner på det, herregud vad lyxigt, då levde man! :-)
Det var så skönt för kroppen också, den blev så avslappnad!
Jag var på massage i torsdags också, så jag tänkte att nu måste min CP-kropp älska mig, 60 minuters helkroppsmassage i torsdags och bubbelpool i lördags.

Man får vara där i två timmar så vi bubblade i ungefär en och en halvtimme och sen gick vi in och duschade. Man var rätt mör både i kroppen och i huvudet när man klev upp ur badet, men det var så skönt och man kände sig så ren och avslappnad.
Det var härligt att ta på sig sina myskläder igen efteråt också.
När vi gick därifrån så kände man sig som en ny människa! :-)
Det var faktiskt rätt skönt att vara där såpass tidigt för sen hade man resten av dagen kvar.

Vi gick förbi en klädaffär innan vi åkte hem för jag sa till Ia att jag är så himla trött på min garderob nu så då tog hon med mig dit. Ia är väldigt bra på shopping och vi fick fin hjälp av hon i butiken. Jag provade massor utav härliga tröjor. Vi fick till och med lite te och varsin chokladbit av henne medans vi provade och diskuterade, supergulligt. Till sist blev det några härliga kläder i sköna material och fin kvalitet, tack vare Ia! :-) <3

När vi kom hem stod Jon i köket igen och maten stod på bordet strax därefter, så lyxigt att komma hem efter badet också står maten på bordet. Jon hade gjort klassikern för Skåne, nämligen äggakaka, bacon och rårörda lingon, mumma var det! Efter maten och lite chill gick vi på en promenad till havet, tyvärr hade solen gått i moln men det var underbart ändå att komma ner till stranden och havet, dra in havsdoften i näsan och njuta av stunden. Alltså jag är kär i havet och den stunden! <3
När vi var hemma igen var klockan bara runt halv fyra tiden, men vi la oss ändå i soffan och tittade på andra filmen av Taken och bara myste hela eftermiddagen och kvällen.
Vi gjorde inte så mycket som ni hör, men det var så underbart och bara vara och umgås med Ia och Jon, och jag gick i mina myskläder hela lördagen!

:D

På kvällen blev det jättegod bakad potatis med räkröra och bubbel.
Sen blev det mellofinal, Ia och Jon tittar inte på Mello i vanliga fall så jag sa att jag kan titta på det hemma i stället för jag är ju där för att umgås med de, men de ville titta på mello med mig så det var mysigt.
Det var verkligen en toppendag!

I söndags blev det en go sovmorgon och en mysig morgon, jag skulle åka med tåget lite före klockan 13. Ia fixade sån god frukost till oss. Det blev yoghurt och müsli med färska bär, god juice, jättegoda krispiga mackor som varit i ugnen och en lyxig croissant.
Innan Ia körde mig till tåget blev det en sista tur till havet igen. Det var ju så soligt och härligt i söndags så Ia ville att jag skulle få uppleva havet på denna fina dag. Det var så fint och så underbart med solen som glittrade i havet, det var en fin sista stund med Ia vid havet innan hon lämnade mig på tåget.

Vilken underbar helg det har varit, nu är jag fylld med massor utav kärlek och ny energi.
Det var så härligt att få umgås med bara Ia och Jon en hel helg.
Jag blev så omhändertagen. Att få sån god mat och dryck serverat, att inte behöva tänka, att få bli ompysslad, att få koppla av och ha lite semester från allt, det var helt underbart, jag är så tacksam!
Och i söndags när jag och Ia hade vaknat, gick hon upp och hämtade paddan till mig och satte på Nyhetsmorgon också fick jag ligga kvar i sängen och vakna till medans hon gjorde frukost också ropade hon när den var färdig också kom jag upp till en lyxig frukostbricka, alltså jag blev så varm i kroppen och herregud vad jag mådde bra då, så härligt och jag fylldes med kärlek och tacksamhet! Jag har alltid uppskattat sånt väldigt mycket men framför allt nu när jag bor själv och lever i vuxenlivet. Att slippa kämpa med min CP-skada och få hjälp med sånt som jag egentligen kan var också så underbart och jag är verkligen så tacksam för det också. Jag känner verkligen mig så älskad och att de bryr sig så mycket om mig, det är verkligen så fantastiskt öatt få känna det, jag önskar att alla människor fick uppleva det. Jag älskar de så mycket och de betyder jättemycket för mig.

Denna helgen kommer jag verkligen att leva länge på. <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *