Lägenhetsägare i 1 år – Firande

I onsdags (den 1 mars) var det 1 år sedan som jag fick nycklarna till min allra första lägenhet, ganska coolt! Att för ett år sedan hade jag de i min hand, nycklarna till mitt allra första egna hem, det var en mäktig och obeskrivlig känsla. Då bodde jag på Storås fortfarande och det var hela tre månader kvar tills studenten men ändå hade jag nycklarna till min allra första lägenhet i min hand. Det var en enorm trygghet och glädje. Att kunna åka till min lägenhet på helgerna medans jag gick i skolan det var häftigt.
I lördags var det ett år sedan som jag för första gången var inne i lägenheten när den var min på riktigt. Det kom upp som ett minne på Facebook! :-) Vad ett år går fort!

Även om jag inte har bott här i ett år än, så kände jag ändå att jag ville fira när lägenheten var min på riktigt och när nycklarna blev mina. Jag har inte haft någon officiell inflyttningsfest heller.
Så för ett tag sedan skickade jag till mamma och pappa att de gärna får komma till mig på helgen den 4 mars med familjerna och fira lite. Jag tycker sånt är väldigt roligt, att ha bjudningar hemma, planera mat osv.
Jag hade fixat så att hemtjänsten kunde komma och laga mat med mig på lördagen istället för på torsdagen. Det är väldigt viktigt för mig att bjuda på mat, då jag tycker det är roligt och jag blir stolt över att jag kan.
I fredags åkte jag till Coop efter jobbet och handlade det lilla extra som inte fick stå för länge i kylskåpet. Jag kände att jag hade handlat tillbehör för ett helt kompani! :-)

Till förrätt hade jag planerat ”bara” lite kex och brie, lätt men gott. Jag tänkte även göra alkoholfria mojitos till fördrink. Till huvudrätt hade jag planerat att göra tryffelpasta, i den skulle det vara championer, valnötter och massa grädde. Jag har aldrig gjort det innan, så det kanske var lite vågat men det var en rätt som var lite lyxigare men som bara skulle ta 25 minuter att göra (hemtjänsten har ju inte all tid i världen tyvärr, så en gourmetmåltid går ju inte att planera), så det var perfekt med tryffelpasta, enkelt men lite lyxigare, med en sallad till. Till efterrätt skulle det bli Gino, det är frukt i ugn med riven choklad över som serveras med glass till, enkelt men gott.

Jag tänkte att killarna förmodligen inte skulle gilla min tryffelpasta så jag köpte faktiskt ett paket köttbullar till de som vi kunde steka upp lite snabbt med pasta till. Jag orkar dessutom inte höra tjatet om att det inte var gott, inte för att det är min mat utan för att det tjatet är jobbigt, också äter de inget, haha, så jag ville köra med ett säkert kort! :-) Jag köpte även tre små godispåsar till killarna som de kunde ha efter maten. Den handlingen tog tiiiid, men det var roligt också! :-)

Familjen kom inte på onsdagsträffen i onsdags för Lancelot hade feber. Jag hoppades verkligen att han skulle bli frisk till lördag men tyvärr blev han inte det men pappa sa att han och Hamilton kunde komma ändå. Det var väldigt tråkigt att Lancen blev sjuk och att han och Jenny fick stanna hemma, men jag blev glad över att kvällen blev av ändå trots att alla i familjen inte kom.

Jag hade sagt klockan 17. Så dagen bestod mest av chill, lite fix och dukning för min del. Men matlagning framför allt såklart. Tryffelpasta såg god ut när den var klar så jag hoppades på det bästa. Mamma och Elliot kom vid 16-tiden för mamma skulle hjälpa mig med en grej. När de kom fick jag en Cava och Tupla (choklad), jag hade verkligen inte förväntat mig något så jag blev väldigt glad för presenten.
Det var bra att de kom lite tidigare för då kunde mamma hjälpa mig med mojiton, lägga upp osten och göra iordning salladen så att det var klart när pappa och Hamilton kom.

När pappa och Hamilton kom fick jag jättefina tulpaner, de var verkligen jättefina också fick jag två stora härliga kramar. Vi skålade i mojitos och började äta ost och kex till förrätt. Jag älskar verkligen att ha mamma och pappa i samma rum, det är verkligen så härligt. Efter en stund gick killarna ut lite och spelade boll och mamma hjälpte mig att koka pasta och steka köttbullar. Elliot och Hamilton fick smaka lite på tryffelpastan och de tyckte såklart inte om det, så det var en himla tur att jag hade fixat köttbullar åt de! :-)

Mamma hade hjälpt mig att tända lite ljus, på bordet, i hallen och på byrån, jag har ju aldrig levande ljus hemma tyvärr pågrund av min CP vilket är tråkigt för jag älskar levande ljus. Så jag var glad över mammas idé för det blev verkligen så himla mysigt!
Sen satte vi oss och åt och bara hade det gött och trevligt, mamma och pappa tyckte om min mat, så det var roligt, och killarna var nöjda med sina köttbullar, alla nöjda och glada, så härligt!
Det var så trevligt att ha de samlade kring bordet.
Tryffelpastan var otroligt mättande, men jag själv tyckte också att den var god. Det blev sjukt mycket mat över så mamma hjälpte mig att frysa in resten, nu har jag verkligen mycket mat i veckan!

Efter en stund hjälpte mamma mig att fixa iordning efterrätten. Jag hade bara kiwi och banan till Ginon, och vit choklad och glass då, men det blev väldigt gott och uppskattat ändå så det var roligt. Killarna åt bara glass som jag tänkte! :-)
Mamma och Elliot hade tänkt samma sak som mig och hade köpt med sig godis på vägen så vi hade hur mycket godis som helst, haha. Jag gav min godispåse till pappa som jag köpt till Lancen så att han skulle få den, lite plåster på såren till sjuklingen.
Killarna tittade på Mello och jag, pappa och mamma satt och snackade vid köksbordet.

Jag saknade såklart Lancelot och Jenny men det var verkligen en sån mysig kväll och jag är så glad för att det blev av och att det blev en lyckad kväll i mitt alldeles egna hem! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *