Nya Arbetstider – Mer återhämtning

Nu har jag återgått till mina förra tider på jobbet (de som jag hade när jag började). När jag började på Erikshjälpen jobbade jag från 8-12. Ni som vet vet att jag bytte mina tider från och med den 1 december från klockan 10:10 till 14:40 med lunch inräknat. Jag tyckte verkligen om de tiderna då jag fick sovmorgon varje dag och en lugn morgon. Men nu när det börjar bli vår ute och ljusare kände jag att jag ville komma hem tidigare så för nån månads sen sa jag till att jag ville gå tillbaka till morgonen. Jag hade väldigt mycket framförhållning då jag även behöver ändra mina tider när det gäller taxi och hemtjänst, men jag tänkte att det lär jobbet gilla också, att man är ute i god tid.

I somras/höstas när jag jobbade 8-12 hade jag bara frukost och ingen lunchrast utan jag åt lunch när jag kom hem då hemtjänsten kom klockan 13 varje dag och hjälpte mig.
Men nu ville jag fortsätta att äta lunch på jobbet som jag har blivit van vid. Dessutom skulle jag tycka att det skulle bli tråkigt att inte äta lunch med kollegorna längre då det är en socialgrej.
Eftersom att lunchen inte ingår i arbetstiden så måste jag arbeta in den halvtimmen, så mina arbetstider är nu 8:00 till 12:30. Jag såg verkligen fram emot att börja tidigare och sluta tidigare. Det var jätteskönt med sovmorgon varje dag men det var lite halvsegt för det kändes som att jag jobbade mycket längre på dagarna än vad det gjorde när jag slutade vid tolv. Jag vande mig ganska fort ändå, och dagarna flöt på, men tiden gick långsammare. Men det tyckte jag var värt då för att få sova lite längre på morgonen.

Sen blev kvällarna och eftermiddagarna kortare, vilket kanske inte gjorde så mycket när det typ blev mörkt redan vid fyra, halv fem. Men nu är det ljust längre och även om det är snö nu så kommer det en vår och en sommar och då vill jag uttnjyta den hela eftermiddagarna, vilket jag ser fram emot.
Det var också skönt med sovmorgon när det var mörkt längre på mornarna för då kände jag mig inte så trött när jag gick upp. Men sista veckan med de tiderna kände jag att jag började vakna tidigare pågrund av ljuset och även om jag var jättetrött då och kunde somna om så var det inte så skönt att vakna till så på morgonen för då var jag ännu tröttare när klockan sen väl ringde.

Jag får även frukost på jobbet nu som förut, så då blir det mer pauser vilket jag tror är bra för mig. Jag jobbar då från 8:00 till klockan 9:25 då vi har frukost, sen jobbar jag från klockan 9:50 till 11:25 då vi har lunch. Sen är det bara från klockan 12:00 till 12:30 kvar.

Så jag tror att de här tiderna passar mig perfekt nu. Jobb på förmiddagen och sen när man kommer hem är man mätt efter lunchen på jobbet och kan göra vad man vill. De dagarna som jag har matlagning kommer hemtjänsten klockan 13, det är perfekt tycker jag för då hinner jag landa men samtidigt börja med maten ganska så direkt så att jag har den gjord sen och kan göra vad jag vill resten av eftermiddagen.

Jag började med de här tiderna i måndags och jag tycker redan att det är perfekt. Även om jag jobbar lika mycket så känns dagarna mycket kortare när jag kommer hem tidigare. Det som var segast innan var resten kvar efter lunch, från 12:00 till 14:40, det var lite segt faktiskt då jag blev så slö efter lunch.
Nu är det så lyxigt när jag går på lunch för då vet jag att jag bara har en halvtimme kvar sen.

Det har känts så härligt nu både måndag och tisdag att komma hem så tidigt, fast man vet att man har gjort sina timmar på jobbet som man ska. I måndags kände jag att jag hade hur mycket tid som helst när jag kom hem, det var så lyxigt att ha hela eftermiddagen, dessutom hade jag matlagning i måndags och ändå kändes eftermiddagen så lång. Tänk då när jag inte har någon matlagning, då kommer eftermiddagen kännas extra lång och härlig. Jag ser extra fram emot att sluta tidigt på fredagar igen för då får man verkligen en extra halvdag helg kändes det som innan iallafall.
Det som också är skönt med att komma hem redan så tidigt är att eftermiddagarna och kvällarna blir längre och då känner jag att jag kan få mer avslappning och återhämtning när jag kommer hem så tidigt.

Det som jag kommer att sakna med mina sovmornar förutom att sova :-) är att starta dagen på gymmet, det har faktiskt varit riktigt härligt att starta dagen så. Jag försökte att gå några tisdagar och torsdagar på morgonen, men det sista blev det faktiskt gym nästan varje tisdag- och torsdagsmorgon, vilket jag är så nöjd med.
Jag har även varit på massage många torsdagar nu varje vecka och då har jag gått upp tidigt till gymmet på morgonen, jobbat och sen njutit av en massage på eftermiddagen. De torsdagarna kommer jag verkligen att sakna, det kändes som att jag kunde njuta lite extra av massagen när jag viste att jag hade varit duktig och varit på gymmet på morgonen. Sen var man härligt trött efter de torsdagarna! :-)

Men som sagt så tror jag att dessa tider är perfekt för mig nu på våren, jag ser fram emot att komma hem tidigare.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *