En Storås Helg I Världsklass!

Måndag igen, det känns typ bara som att det är måndag och varje måndag är lika tråkig bara för att det är måndag. Men det går ju lika fort till fredag igen, varför lär man sig inte det?
Varför har man både söndags- och måndagsångest? Det är ju så onödigt.

Denna helgen har också varit så bra, det känns som att mina helger bara levererar, varje helg. Men det är bra, för det är på helgerna som jag tankar energi.
I helgen har jag varit kvar på Storås. Helgen började med Ernstkvällen i fredags vilket var en bra start på helgen, om ni inte har läst det inlägget så skrolla gärna neråt så hittar ni det! :-)
Efter Ernstkvällen tittade jag med Wilma och två av personalen på Masked Singers, men det blev inte så långvarigt.
Jag gick ner till mitt rum och hade en lugn och mysig kväll resten av kvällen, jag tvättade av mig, tog på mig myskläder och satte mig och bloggade. Innan jag somnade började jag titta på en serie som heter ”The River” på Netflix. Jag släckte vid 00:30, det var så mysigt med en lugn och lång fredagkväll i mitt rum. Dessutom ville jag sova länge på lördagen.

Jag hade världens bästa lördagmorgon. Jag tog sovmorgon till 10 ungefär och startade dagen med Nyhetsmorgon. Sen gick jag upp och tog en skön morgondusch. Sen vid ungefär 11 gick jag upp till det gemensamma för att äta frukost. I lördags provade jag att göra gröt själv, jag gjorde gröten i en kastrull, det gick faktiskt väldigt bra, så nu kan jag göra gröt också. Lördagsfrukosten bestod av egengjord gröt, en macka och ett glas juice.
Det var bara jag och en personal där så vi åt frukost tillsammans.
Sen klockan tolv kom en utav kvällspersonalen som jobbar på min sida (och dag, men om man jobbar dag på helgerna så jobbar man även kväll, passet är jättelångt på helgerna, från klockan 12 till 22:00)
När hon kom satte hon sig och åt lunch med mig så då fick jag ännu mera sällskap medans den andra personalen och en annan elev gick till centrum.
Vi satt och pratade om allt möjligt ända till 13:40 så det blev en lång lördagsfrukost, men det var så härligt! Jag hade ändå inget planerat i helgen, till och med inget plugg vilket har varit så skönt.
Klockan 15 gick jag och Wilma ut en promenad, hon körde rulle och jag gick. Vi gick vid stallet och vidare till vägen in i skogen, det var en härlig promenad.
När vi kom tillbaka tog vi våra permobiler och åkte till Ica. Jag köpte en brieost och kex att ha och lyxa med på kvällen.

När vi kom tillbaka var klockan nästan fem och middagstid.
Vi har bara varit tre kvar på Storås i helgen, jag och en elev på mitt hus och så Wilma på andra huset så det har varit lugnt och skönt. Såklart att det är roligt när det är många kvar på helgerna men jag tycker faktiskt om när det är få kvar på helgerna för det är mysigare och lugnare då.
Efter maten kom Wilma och ”hennes” personal över för min huskompis ville spela spel.
Så vi satt där med personalen och spelade spel i typ två timmar, det var ett långvarigt spel så det tog sin tid! Det var ju bara vi fyra på hela elevhemmet (förutom en elev, men han håller sig på sin kant eftersom att han har personliga assistenter) så det var väldigt mysigt. Det är sånna kvällar som jag kommer att sakna när jag slutar här, bara sitta och snacka, spela spel och ha trevligt.

Vi avslutade spelat innan Let’s Dance för jag ville gärna se på det. De andra hade dock annat och göra så det blev bara jag och en personal som kollade, men det var mysigt det med.
Vi tittade på Let’s Dance, drack te och jag åt brieost och kex, det kunde inte bli bättre! :-)
Vid halv tio blev jag själv för då har personalen överlämning med natten som börjar då. Men sen kom natten och vi satt och snackade lite innan jag gick och la mig.
Sån mysig dag!

Igår var också en toppendag! När jag vaknade gick jag upp och stekte amerikanska pannkakor som en utav personalen hade gjort smeten till. Sen kom Wilma över och åt frukost med oss. Det blev en långfrukost även igår med de goda pannkakorna och härligt prat. Efter frukosten gick jag och Wilma ner till mig och kollade på flera avsnitt av ”Unga föräldrar”. Vi höll på att somna, Wilma satt i min fåtölj med min filt och jag i sängen under täcket, det var farligt, för oj vad trött jag blev! :-) Efter typ sex avsnitt kände vi båda att vi måste ta tag i denna dagen! :-) Så Wilma gick över till sig och jag fortsatta att chilla på mitt rum.
Jag hängde ut mina täcken på utsidan så igår när jag skulle gå och lägga mig var det underbart att lägga sig i de kalla och fräscha täckerna.

En underbar och välbehövlig helg helt enkelt!

Bookmark the permalink.

One Response to En Storås Helg I Världsklass!

  1. Delar ni kök o sådant med de andra boende eller har ni som helt egna lägenheter? Ringer ni nattpersonalen om ni vill de något? Hur funkar det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *