Ett annorlunda julbord

I onsdags hade vi julbord på elevhemmen. Detta året blev lite annorlunda pågrund av Corona. Det är ju två elevhem, vi på Storås (två hus) och ett elevhem lite längre bort som heter Rappedalen. Vi brukar träffas allihop uppe på Habiliteringen och ha en liten julfest ihop. Men i år blev det annorlunda, vi var på varsitt håll. Rappe var på Rappe, vi i mitt hus var på vårt hus på Storås och de i det andra huset var på sitt hus.

Jag kände att jag ville hjälpa till, så jag gick upp till vårt gemensamma för att hjälpa personalen. De var redan igång och vara nästan klart med allt. Men jag kunde göra lite, som att steka köttbullar, lägga upp rödbetssalladen och lägga upp julgodiset.
Personalen hade gjort så fint där uppe, det var fint dukat, vita dukar på julborden och lite juldekoration på borden. Det gjorde så mycket med dekorationen, med andra ord så kändes det inte som en vanlig middagskväll.

Det var väldigt gott med julmat, det var mitt första julbord för i år. Först började jag med det kalla, för att sedan gå över till det varma.
Det blev ägg, julskinka på macka med senap, gravad lax (laxen är min favorit på julbordet) sil och rödbetssallad. Sen blev det janssons frestelse, köttbullar och prinskorv. Det var så gott.
Och inte tala om sällskapet, vilken kväll!

Efter julmaten plockades julgodiset fram, det blev kolor, knäck och ischoklad som de på andra huset hade bakat. Jag hade gjort rock and rolls. Det bjöds även på pepparkakor, skumtomtar, aftereight och såklart julmust till både maten och julgodiset. Det var verkligen så gott, men vad mätt man var sen.

Medans vi snaskade på julgodiset kopplade vi upp det andra huset och Rappe elevhemmet på länk för vi skulle spela ett julquiz tillsammans. Efter lite tekniska strul så kom det igång. Vi tävlade hus mot hus. Det var många olika frågor, men mest roliga musikfrågor. Tyvärr så vann vi inte, men vi hade kul, och det är det viktigaste! :)

Ett litet annorlunda julbord i år. Det kanske låter tråkigt att vi fick ha julbord med de vi brukar äta med varje kväll, alltså våra huskompisar. Men jag tyckte att det blev mer mysigare när vi var så få!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *