Ett chockerande besked

I söndags blev det inte som planerat, jag skulle åka till Storås klockan 19:00 med taxin. Men på eftermiddagen ringde Storås till mig och sa att de har fått coronautbrott i min klass bland personalen på skolan. Så vi kommer att ha distansundervisning fram till onsdag, sen får vi se om det blir förlängt. Men elevhemmet har öppet som vanligt, personalen ringde mig och berättade det så att jag kunde bestämma om jag ville vara kvar hemma eller plugga från Storås.
Det var snällt att de ringde och sa det tyckte jag.
Jag får sån beslutångest när det gäller sånna saker, jag vill bara att någon ska säga till mig vad jag ska göra. Men det går ju inte eftersom att jag är 18. Ibland är det bra att bestämma själv men ibland är det jättejobbigt.

Tillslut bestämde jag mig för att vara kvar hemma och det ångrar jag inte en sekund nu i efterhand. Det var skönt att vakna upp i min stora säng igår morse och känna att jag var hemma. Det är även mysigt att jag får äran att vara med min familj på kvällarna, umgås och äta middag ihop på en helt vanlig vardag.
Som tur var så gick det att avboka taxin.

Igår hade jag först psykologi och sen svenska, men sen hade jag inget förrän klockan kvart i två. Så fyra timmars håltimme hade jag igår, ni kanske tror att det var segt, men det var rätt skönt faktiskt.
Det positiva med att vara hemma är att jag får sova lite längre på mornarna, och jag behöver inte stressa upp.
Sen tog jag mig en kopp te till första lektionen, det var fint det! :)

På onsdag har vi dessutom halv studiedag, så då börjar jag inte förrän halv två. Då skulle jag ju egentligen varit på Storås, men jag tycker att det ska bli extra skönt att vara hemma då. Ni kanske ser en möjlighet att plugga då men jag tänker gå upp klockan tolv och börja med att äta lunch, haha, superlyxigt!

Igår bokade jag en taxi till onsdag efter skolan (imorgon), det gick faktiskt att boka så tätt inpå, det trodde jag faktiskt inte. Men även om de säger att vi förmodligen kommer att kunna komma tillbaka till skolan på torsdag, så tror jag inte det. Jag tycker att det är bättre att ha distans hela denna veckan för säkerhets skull.


Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *