Fjärde advent

Idag är dan före dopparedan, imorgon är det julafton wohoo! Det känns verkligen som att första advent var igår och idag är det redan fjärde advent! Idag får vi tända fjärde och sista ljuset! December har bara sprungit iväg fram tills julafton känns det som! Det är så härligt att det är julafton imorgon tycker jag, när alla kommer hit – så mysigt. Det är första gången som vi firar jul i vårt nya kök, det blir nog extra mysigt nu att fira jul med allihopa när man ser alla, trots att några står i köket och fixar med julmaten eller att några sitter i sofforna. Det blir alltså en extra social jul i år här hemma! :) Men det kommer nog att vara mer högljutt än vad det brukar vara tror jag eftersom att det är så öppet! :) Jag hoppas att den lilla snön som ligger på marken får ligga kvar tills imorgon, eller ännu bättre – att det kommer mer snö. Det är så mysigt med lite snö på backen till julafton, de flesta åren har det regnat eller varit helt grönt ute.

Å, imorgon får jag ge alla mina julklappar till mina släktingar – på mammas och Markos sida då. De som jag är så nöjda med, det ser jag fram emot, det skall bli så kul! På juldagen så ska jag fira med pappa, Jenny och brorsorna, det blir mysigt – jag vet inte riktigt vad vi skall göra! Hur firar ni jul?

Det bästa med julafton, som jag längtar efter varje år är såklart julstämningen, men för mig är det en mysig högtid att få träffa och umgås med de som jag älskar och få äta all god julmat, mums! Vi brukar alltid dela upp julmaten i vår familj, så vi, mormor, Sisko, Mari och Ulla-Britt gör några saker var. Så har vi alltid gjort, det har blivit som en tradition att alla har samma matuppgifter varje jul, det tycker jag är jättebra.

Igår gjorde jag, mamma och Elliot julgodis, det blev våra klassiker, rocky roads. Jag och Elliot tog bort alla pappren på dumlekolorna, bra teamwork. Och sen blandade vi ihop dumlekolorna, chokladen, marshmallows och jordnötterna i en skål. När jag blandade så höll Elliot i skålen och sen höll jag i den när han blandade, vi hjälpte varandra! Sen fick de stelna i kylen, efter maten smakade vi på de och de blev så goda!

Varje år är det alltid lika svårt att komma på vad jag önskar mig i julklapp. Men det jag önskar mig innerst inne går inte att önska sig tyvärr. Jag önskar mig att alla i min omgivning och närhet ska må bra, vara lyckliga och få vara friska, det önskar jag mig på denna jord!

Ha en jättebra fjärde advent och stressa inte för mycket! :)  Julen ska vara en stressfri högtid!

Julgodis! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *