Fördomar om oss

Varför måste människor ha fördomar om handikappade? De vet ju inte om hur vi har det eller hur vi är som personer. Det ända de ser är en rullstol eller rörelsemönster, och så fort de ser det så skapar de en uppfattning som inte jag vill att de ska tänka. Att leva med ett handikapp betyder inte att man inte har ett bra liv, den uppfattningen kan människor också få. Titta på mig, jag tycker att jag har ett helt underbart liv, jag skulle inte önska mig något annat! Alla människor är värda ett bra liv. Vi måste få människor utan fuktionsnedsättningar att förstå att vi inte tycker det är okej med förutfattade meningar, och att man kan leva ett bra liv med ett handikapp. Jag t.ex tänker inte ens på mitt handikapp varje dag, jag bara lever mitt liv. Det rullar på! Jag tror att vi måste gå ut med hur det är att leva med en fuktionsättning och prata om det mer, sprida kunskap, för att få mer människor att förstå mer, och då kanske förutfattade meningarna försvinner förhoppningsvis, när de vet mer om det. Jag tycker det är synd att människor ska ha en bild av hur det är att leva med ett fuktionshinder när det inte vet hur det är, en falsk bild helt enkelt, för den bilden är oftast fel.

Sprid kunskap istället för förutfattade meningar!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *