Första dagen i skolan

Första natten på RG själv var spännande. Jag vaknade på måndag morgon och kände mig morgontrött fast ändå pigg och spänd. Jag gjorde mig ordning och tog hissen upp och åt frukost. Vi började nio så det var skönt. Jag har Elon i ett litet garage på våran tomt. Så där har jag fått en dosa som jag kan öppna dörren med, den dosan går även till dörrarna i vårt hus. Assistera följde med mig och min kompis till skolan. Vi var bara vi eftersom att det var bara vi ettor de två första dagarna vilket var skönt. Så vi kom till skolan och träffade alla assistenter, vissa kände jag igen från öppet hus medans andra var nya ansikten för mig, Sen fick vi även träffa våra andra klasskompisar såklart, det är bara jag och min kompis som bor på elevhem av ettorna. Eftersom att det var första dagen hade vi upprop i skolans gympasal på morgonen med Angereds ettor också. De sa bara vilka lärare man skulle ha och sen när vi hade fått tilldelat våra mentorer gick vi till vårt hemklassrum A5 tillsammans.

Det var två lärare, en kille som heter David och en tjej som heter Sabina. Sabina kommer jag att ha i mitt ämne media, den inriktningen som jag skall läsa. Men man fick en mentor, så de tog halva klassen var. Så jag fick David som min mentor. En mentor är den man går till om man villl något speciellt, typ som mina kontaktpersoner på Storås. David är så snäll, Sabina också. Det satt säkert nio elevassistenter runt bordet, de ska vara våra assistenter i ettan. Så de presenterade sig för oss. För på RG har man inte samma assistent varje dag, utan man har olika. Så när vi skulle skriva och så så var assistenterna där och assistera om man ville ha hjälp med att skriva eller så! Så varje elev fick varsin skrivhjälpare om man behövde det vill säga.
Dagen slutade redan klockan tolv, nio till tolv första dagen! :) Så jag åkte hem till Storås och ställde in Elon i garaget. Sen åkte jag upp till allrummet. Där stod Annelie och lagade lunch till oss eftersom att vi inte fick någon i skolan den dagen, det kändes verkliga som man kom hem, det var så hemtrevligt på något sätt, och hon frågade mig hur min första dag i skolan hade varit och vi snackade. Sen kom min lägenhetskompis upp och en till från huset och åt lunch. De kom på söndag eftermiddag/kväll eftersom att de behövde också lite tid att flytta in innan onsdag då alla började. Men det var två till som kom i tisdags i vårt hus.  Så vi åt tillsammans och hade trevligt.

Klockan tre kom Robban (min kontaktperson) och min arbetsterapeft från Habiliteringen till mitt rum och de ställde massor utav frågor till mig när inte mamma var med. Sen var det dags för middag med mina huskompisar, och vi skrattade så mycket under den middagen så alla satt och grät till slut, och personlaken skojade med varandra, det var så härligt och roligt! :-D Det känns verkligen inte som att personalen som jobbar där jobbar för de pratar om sina egna liv och skojar och skrattar, det känns som man kommer hem när man kommer till elevhemmet efter skolan! Det är så härligt, och det gör ju att man känner sig hemma och trygg fortare, speciellt när de inte är så privata och gillar att snacka. De är så härliga allihop! Ni hör ju, jag känner ju mig redan som hemma. :)

I måndags började jag gymnasiet, helt sjukt!

Elongaraget

Bookmark the permalink.

One Response to Första dagen i skolan

  1. Mormor says:

    Det låter ju helt fantastiskt! Så kul att dina förväntningar uppfyllts♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *