Första dagen i Sopot

När vi hade kommit av båten och in i Gdynia så verkligen ösregnade det, inte så ättekul när man ska ha semester. Eftersom att vi inte hade ätit frukost var vi tvungna att hittat upp något matställe. Vi hittade ett köpcentrum, men klockan var ju bara tio över åtta, butikerna och caféer öppnar inte förrän tio. Men vi chansade på att de hade en matbutik i närheten så vi åkte dit. Det fanns faktiskt en mataffär där bland alla stängda butiker. Vi köpte lite bröd och yoghurt, sen satte vi hos i parkeringshuset i bilen och åt frukost, haha, rätt roligt när man tänker tillbaks på det. Sen gick grabbarna iväg och jag och mamma slumrade till i bilen, vi var så trötta. Där satt vi och sov i ett parkeringshus i Gdynia, semestern började bra! :) 

Vid tio gick vi upp till det stora shoppingcentret. Det var så stort, med massvis med affärer, det var superfräscht framför allt. Det fanns till och med en liten vattenshow inne i shoppingcentrumet som vi stod och kikade på. Efter en stund tog vi en fika på ett café, jag tog en kaffefrappe. Jag shoppade ett par jättesköna tights.

När klockan började närma sig två åkte vi för att ta oss till vårt lägenhetshotell, vi skulle inte få rummet förrän tre men vi chansade på att få det tidigare. Men klockan blev nästan tre ändå för vi hade så svårt att hitta vart vi skulle hämta nycklarna och bo, för det var två olika ställen nämligen. Så vi snurrade runt ett bra tag där i ösregnet, inte jättekul, men så var det. Men till slut hittade vi det, det var ett stort hus med grindar för och massor utav balkonger. Det såg mysigt ut. Det fanns ett garage som vi skulle ha bilen i, vi öppnade grinden och körde in bilen i det stora garaget. Grindarna kändes som man skulle in på värsta lyxhotellet, de såg så fina och inbrottssäkra ut. Vi gick ut från garaget och tog hissen upp till våran våning. Huset var i en äldre modell så vår lägenhetsgång hade en charmig och äldrestil. Väldigt fint.

Det är allltid kul att se vart man ska bo tycker jag, så spänningen var hög när Marko låste upp dörren till vår lägenhet. När vi kom in var det ett ganska stort rum med en liten köksbänk, kyl, frys och köksskåp till höger, sen ett litet trä köksbord. Längre in i rummet var det en bäddsoffa, ett glasbord, en bänk med en tv på och en fin balkong längst bort som hade utsikt över en liten skog. Till vänster om ytterdörren fanns det en liten fräsch toalett med badkar och rakt fram fanns det ett sovrum med garderob och en dubbelsäng. Det såg större ut på bilderna, mycket större, men det var en mysig lägenhet trots att den var hyfsat liten.

Vi började med att packa ur bilen och bära upp massor med väskor. Eftersom att vi inte hade ätit någon lunch så tänkte vi ta en tidig middag ute. Vi gick ner, denna gången behövde vi inte ta garagevägen utan den vanliga vägen ut. När vi hade kommit ut kom vi först till en liten mysig innergård med en liten bäck med en mysig liten bro över, massor med buskar och blommor, och  mysiga små bollar som förmodligen lyser på kvällen, det var jättemysigt. Tänk vad mysigt att ha utsikt över den från sin balkong. Sen gick man bara igenom en gång där några personer satt som jobbade där typ dygnet runt (förstår inte varför för det gick inte ofta människor där, vi mötte bara ett få tal par där under hela veckan, annars var det helt dött.) Vi gick ut och öppnade grinden och sen var det bara att hitta en resturang.

Vi åt inne på en jättemysig resturang. Jag tog en sallad med bacon och kyckling. Det skulle bara bli ute mat hela veckan, både lunch och middag, så det skulle bli lyxigt!
Efter maten gick vi ner till stranden och kollade lite när det ändå inte regnade. Det var en sådan fin strand, men det visste vi eftersom att Sopot är känd för sina fina stränder.
På vägen ner mot stranden gick vi igenom centrum och där såg vi ett stort hus på vänster sida om gatan som kalas för lustiga huset för det är så snett, det var coolt.

Innan vi åkte hem köpte vi lite frukost, för det skulle vi äta varje dag i vår lägenhet!

Innergården!
Mysig innergård i vårt boendeområde.
Lustiga huset
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *