Första flyttdagen till RG

Nu har jag fått ett tillfälligt wifi, från min mobil, så nu kan jag blogga! :-) Ni har säkert massor utav frågor, men i detta inlägget kommer ni nog få svar på mycket! Annars får ni fråga! Jag skriver om den första flyttdagen (torsdag) i detta inlägget och sen om de andra flyttdagarna.

I torsdags var en riktigt regnig och spännande dag :). Jag skulle ju till RG!! Bilen var redan fullpackad. Mamma kom vid 12 till mig och åt lunch och sen drog vi mot Götet. Vi körde till Storås där jag skulle bo. Det är två hus där, jag fick mitt önskemål att bo bredvid hästhagen i hus nummer två…jippi! Ni som läst mina RG inlägg vet att Storås ligger precis ute på landet, man ser hästar och bara grönt och åkrar överallt, plus att husen är så fina, de är i olika färger, nästan som barnen i bullerbyn. Det är så underbart, jag som älskar landet!  Iallafall så åkte vi hissen upp och ringde på vid det allmänna rummet och där öppnade en tjej. Där uppe sitter man och umgås och äter, det finns kök, tv, soffor och en liten uteplats och ett härligt stort fönster ut mot hästhagen. Så träffade vi en tjej där som heter Annelie, som hälsade mig välkommen och vi satt ner och pratade en stund. Hon är min kontaktperson på elevhemmet, kontaktperson innebär inte att det är bara hon som hjälper mig utan det finns ju massor av assistenter här, men kontaktpersonen kan man gå till om det är något speciellt. Hon har aldrig varit kontaktperson till någon någon gång innan, så jag var hennes första. Sen gick vi ner tillsammans och tittade på min lägenhet i huset, det är jag och en till som bor där. Så när man kom in så hade vi ett utrymme med lite stolar och ett bort, och ett pentry med lite kyl och mikro. Sen fick jag se det jag hade längtat efter, mitt rum! Jag har ett litet mindre rum. Sängen stod vid dörren precis när man kom in och skrivbordet längst in i rummet med ett sängbord med lådor. Sängen är höj och sänkbar, vilket är så härligt. På väggen vid dörren har jag en veckoplanerare också. Det var det som fanns i rummet. Mitt skrivbord är väldigt fint, jag tänkte att det inte skulle va så fint, så nu slipper jag köpa ett nytt. :) Det lyxigaste med att bo på Storås är att man har en egen toalett i rummet, så då kollade vi lite på den, den var så stor och fräsch (bilder på hela rubbet ligger i inlägget). Det bästa är att jag har så härliga och stora fönster ut mot hästhagen i mitt rum.

När min kontaktperson hade gått så började mamma packa ut saker från bilen och vi höll på hela eftermiddagen och kvällen och packa upp allting. Vi fick upp allt på samma dag,  jag och mamma är såna, vi kan inte låta bli :). Även kläderna fick vi in i min stora och härliga garderob. Första middagen skulle vi uppe till habiliteringen och äta. Det är en tjej som bor i andra huset som är ny också, och vi började chatta en vecka innan vi skulle hit, så lustigt. Så det var jättekul att träffa henne. Så vi gick upp till habiliteringen tillsammans med henne och hennes mamma. Det var ju bara vi som började ettan som skulle börja på elevhem i år. Så vi satt där själva runt ett bord på Habiliteringen i ett rum med massor av personal från Habiliteringen. Vi fick kyckling, potatisgratäng, sallad, till och med vinsås och bröd…alltså det var så himla gott. Sen efter maten satte vi oss ute i sofforna på HAB och fortsatte att prata. Det var trevligt med en liten middag första kvällen!

Sen gick jag och mamma tillbaka till rummet och fortsatte att greja. Det var rätt skönt att vi var helt själva i huset och i lägenheten den helgen när man flyttade in. Då kunde jag och mamma ha hela lägenheten för oss själva och greja och låta utan att störa! :-) Sen på kvällarna kan man gå upp till det allmäna rummet och ta en kvällsmacka om man vill eller bara hänga där när man har tråkigt, där finns alltid personal. Jag och mamma åkte upp på kvällen och satte oss och snackade med min kontaktperson och en till assistent jättelänge, det var mysigt. Som sagt det var bara vi där! :) Sen gick vi ner och la oss och snackade, första natten på RG var lite speciell.

Jag har inga bilder från i torsdags, men under mina flyttinlägg kommer ni få se massor utav bilder!

Bookmark the permalink.

One Response to Första flyttdagen till RG

  1. Kerttu says:

    Bra ! Alice .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *