Första Skidresan I Mitt Liv

Riksgymnasiet har en tradition när man går i årskurs 2 och det är att man brukar åka på vinterresa under en vecka på vårterminen. Det brukar då vara en jättestor resa med massor utav personal och mycket planering bakom. Det hänger med personal från alla enheter, från Storås (elevhemmet), skolan och Habiliteringen. Det är då Trysil som de brukar åka till och bo på ett hotell där.

Men som ni säkert vet så förstörde pandemin när vi skulle åka till Trysil. Så vi satsade på året därefter fast till Sälen, alltså när jag gick i trean, men det blev inte heller av pågrund av pandemin. Så det har varit jättetråkigt. Men i år blir det äntligen av, vi åker idag! Idag söndagen den 6 februari (om inget oförutsett hände igår när jag skrev detta inlägget.)
Vi åker till Sälen, Trysil hade varit så coolt att få uppleva eftersom att de brukar ha massor utav pooler och en jättestor buffé, frukost, lunch och middag med massor utav mat och godsaker. Men Sälen blir säkert också toppen.
De har dock inga pooler (vad jag vet) och ingen frukostbuffé, men vi kommer att äta på restaurang på lunchen och middagen.

Vi kommer bo i olika lägenheter med två personal, men vi har varsitt rum.
Vi åker idag klockan 8:00 med en buss från Habiliteringen i centrum. Det är en jättestor buss med ramper, liftar och till och med en handikapptoalett, så det ska verkligen bli spännande att se hur den bussen ser ut.
Bussresan tar ungefär 8 timmar tror jag, så vi kommer att stanna i Karlstad och äta lunch.
Jag är faktiskt lite taggad på bussresan också, då vi kommer ha lekar, lite snacks och musik längst vägen.

Jag har aldrig varit på en skidresa någon gång, bara solsemestrar. Det ska bli väldigt spännande och se hur en sån här resa går till och hur det är att vara på en skidresa. Jag ska åka sitski men jag ska också prova att åka stående!

Vi kommer hem nu på torsdag, på fredag har vi fått ledigt och sen veckan efter, v. 7, har vi sportlov, hur lyxigt? Så nu är jag ledig i två hela veckor från skolan, det ska bli så skönt.

Jag kommer såklart att skriva om detta äventyr när jag kommer hem och ni får förhoppningsvis se massor utav bilder! Men jag kommer nog uppdatera en del på Instagram under veckan på @alicegrimmscpliv

Snasket är redo
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *