Första skoldagen, Tufft schema

Igår var det första dagen i skolan efter sommarlovet, första dagen på mitt sista år.
Det var ganska svårt att gå upp igår morse, jag är absolut inte van vid att behöva gå upp när jag vaknar. Men som tur var började vi (som inte är nybörjare) inte förrän klockan tio första dagen vilket var skönt – lite mjukstart.
Jag går denna veckan till skolan eftersom att jag inte har Elof (jag kallar min elrullstol för Elof) här än, jag ska hämta den i helgen hemma. Det tar 12 minuter för mig att gå till skolan så det är inte så farligt!
Det var väldigt roligt att träffa alla igen. Klockan 10:00 samlades jag och min klass i klassrummet med mentorerna. Först så fick vi lite covid-information och sen gick vi ett varv i klassen så att var och en fick berätta hur de hade haft det i sommar osv. Sen fick vi vårat schema nästan direkt så det var skönt att de inte drog ut på det.

De flesta brukar säga att ”åh schemat är så lugnt i fyran” osv osv. Men jag har ganska fullt på mitt schema, men jag tyckte ändå att det såg helt okej ut. Den ända långa sovmorgon jag har är på torsdagar då jag börjar klockan 10:00 och även varannan vecka på onsdagar. Sen börjar jag 8:30 eller 9:00 varje dag, 9:00 är ändå lite sovmorgon tycker jag. Jag slutar inte så extremt sent heller vilket är skönt. Specialpedagogen på skolan kom in i klassrummet för hon ville prata med vissa elever om schemat, bland annat med mig.
Vi tittade då på mitt schema tillsammans. Jag såg då att min IV-valskurs var inte med (jag har valt entreprenör- och ekonomi som mitt IV-val) och religion som jag ska läsa i fyran var inte heller med.
Min specialpedagog ritade därför till de kurserna på schemat, och då såg det plötsligt mycket ut. Jag undrar varför de inte låg där från början, men jag kommer att få ett nytt schema snart med alla mina kurser och ändringar om det sker några.

Det som var negativt var att min sovmorgon kommer att försvinna på torsdagar, så istället för att börja 10:00 börjar jag nu 8:30 med entreprenörskap, så det var inte så roligt. Sen skulle jag egentligen sluta klockan 14:15 på måndagar men efter min ”sista” lektion så hamnade ett till pass med entreprenörskap, så nu slutar jag istället klockan 15:00 på måndagar. Sen på fredageftermiddag efter klassrådet fick jag religion där som ett brev på posten. Så på fredagar slutar jag nu 15:10 istället för 13:40. Egentligen skulle jag ha psykologtid på fredageftermiddag som ni ser på schemat, men nu hamnar ju religionen där istället så nu måste de flytta psykologtiden till torsdag eftermiddag istället, vilket betyder att jag kommer att sluta senare på torsdagar.
Men som ni ser så har jag långa luncher varje dag, vilket är skönt. Då är tanken att jag ska vila som ni ser, men det får jag ju givetvis välja själv, men jag tror att jag kommer att behöva det.

På RG (Riksgymnasiet) går man fyra år eftersom att man har habilitering inlagt på schemat och för att man ska hinna med allt. Men om man ändå inte hinner med allt eller har mycket annat i livet och inte hinner med skolan helt enkelt så kan man gå ett femte år. Min specialpedagog var lite orolig för mig igår för hon vet att jag stressar mycket och att jag hade mycket förra året och att jag kommer att ha mycket på schemat i år. Så hon frågade mig om jag vill gå ett femte år och skrev upp vilka ämnen vi kan ta bort och flytta till år fem isåfall så att mitt schema blir lite luftigare.
Men jag känner inte alls för det om jag ska vara ärlig, jag känner mig liksom nästan färdig på RG och jag tror inte att jag kommer att orka gå ett femte år. Då tänker ni säkert ”men orkar du ett år med ett tufft schema?”. Ja det gör jag, jag har klarat tre år med hyfsat tuffa scheman så varför skulle jag inte klara det nu?
Det som är negativt med mig är att jag har svårt för att tagga ner eller se varningssignalerna i tid när det blir för mycket, dessutom är jag lite för bra på att stressa.

Men jag har bestämt mig att jag ska kämpa på och göra så gott jag kan detta sista året!
Även om jag har ett tufft schema så ser jag ändå fram emot att börja vardagen med mina nya ämnen och så. Hellre ett tufft schema än att gå ett femte år känner jag!

Bookmark the permalink.

One Response to Första skoldagen, Tufft schema

 1. Ia says:

  Hej😀
  Det tror jag oxå att du klarar och du känns så redo för att vara klar med gymnasiet till
  våren.
  Det du ska lära dig att ta en lektion i taget, en dag i sänder osv.
  Att vara här och nu och vila tryggt i att allting ordnar sig och det kan inte bli mer än fel😀🙃 Pusss😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *