Första Sprutan Avklarad

Igår skulle jag ta min första sprutan mot covid-19. Jag blev så glad att jag äntligen hade fått en tid. Mormor och morfar skulle hämta mig på jobbet och följa med mig. Jag hade fått en tid vid 10:50.
Min chef sa att jag fick sluta då, jag blev jätteförvånad men väldig glad. Hon sa att jag ändå skulle få sluta lite tidigare i fredags så hon tyckte inte att det var någon idé att jag kom tillbaka. Snäll chef jag har! :)
Det kändes som en väldigt meningslös dag i fredags när jag redan fick gå efter frukosten klockan 10:10 för att hinna byta om innan mormor och morfar kom.

Jag hade bokat en tid via Kry i kongresshuset i Borås. Mormor följde med mig in. Klockan var bara 10:40 när de ropade upp mitt namn så det var skönt att vi slapp och vänta till 10:50 när jag hade tid egentligen. Så då fick jag sätta mig på en pall där i ett bås också ställde den tjejen som skulle ge sprutan lite frågor till mig.
När det var dax för sprutan så frågade hon mig vilken arm jag föredrar att hon skulle sticka mig i. Jag brukar alltid säga höger eftersom att min vänsterarm är stel och jobbig, den brukar dessutom bli extra stel vid sånna tillfällen. Hon sa sen att man kan bli lite stel i armen efter sprutan och då skojade jag till det lite och sa ”det är jag redan så det spelar ingen roll” :D Jag ändrade mig därför till vänsterarm eftersom att den är redan stel och jag vill helst inte bli stelare i höger eftersom att det är den armen som jag använder ungefär 9 gånger av 10 när jag ska göra något. Men när hon kände på vänster arm där hon skulle sticka mig så var den alldeles spänd den muskeln så vi fick ändå ta höger eftersom att hon sa att det kommer göra jätteont annars.

Det stack till lite och sen var första sprutan avklarat. Det kändes knappt som att hon stack in den i huden, det kändes bara som att man stack sig på något vasst, jättekonstigt. Men iallafall så var det avklarat och jag och mormor fick sitta och vänta på en stol innan jag fick gå. Men det hände inget med mig så vi fick gå efter 20 minuter! :)

Jag följde med mormor och morfar hem eftersom att jag hade inget annat för mig och inte de heller. Vi satt ute i deras i trädgård och pratade, fikade och senare fick jag en jättegod omelett till lunch. Det var jättemysigt att hänga lite med mormor och morfar.

Den här helgen är jag hos mamma och hon har inte Elliot så vi hade en jättemysig kväll tillsammans. Vi åt grillade mackor med mozzarella och seranosinka och sen tog vi varsin mojito.
Mamma fick semester igår, men jag får allt jobba en vecka till.
Så vi firade mammas semester, min helg och min första spruta! :)

På kvällen blev jag jätteöm i armen, jag kunde knappt röra den. Men jag kände inget annat efter sprutan som tur var.
Min andra dos ska jag ta fredagen 27 augusti.
Men det känns iallafall skönt att man har fått en spruta innan skolstarten.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *