Första Veckan i Lägenheten

Nu har jag levt i mitt nya liv i ungefär en hel arbetsvecka och det är verkligen så häftigt det här, jag kan knappt fattat det än att detta är mitt nya hem. Men nu tycker jag att vi börjar från början. Jag har inte hunnit eller orkat blogga förrän nu. Jag hade planerat en lugn och harmonisk vecka denna vecka som jag skrev men det blev inte den där lugna veckan som jag har drömt om i flera veckor nu…haha! Men det gör inte så mycket eftersom att det har hänt mycket roligt i veckan och nu är allt så nytt och spännande.

I söndags var första natten som jag skulle sova i lägenheten. I lördags var jag och mamma här hela dagen och verkligen flyttade in på riktigt. När vi kom hit i lördags var det saker överallt och när vi lämnade var det verkligen ett hem, det blev så himla mysigt. Men allt är verkligen inte klart än, lampor ska upp, tv ska upp och tavlor ska upp, men det får bli ett senare projekt. Men nu går det att bo här. Jag är riktigt nöjd, tänkt då hur nöjd och hur mysigt det kommer bli sen när allt är färdigt.
I söndags innan vi åkte till lägenheten köpte jag en mikro också fick jag min 20 års present av mamma, mormor och morfar som var en dammsugare, en söt liten dammsugare blev det.
Sen åkte vi till lägenheten och fixade det sista som behövdes, iallafall för att kunna bo där.
Jag har ju inga gardiner än så jag har köpt en tvättlina som jag får hänga lakan över, det är inte optimalt men det får gå nu i början.

Min lilla söta dammsugare

Senare åkte vi och handlade så att jag skulle ha frukost och mat för måndag och tisdag, jag skulle nämligen storhandla som i tisdags med mormor och morfar.
Det var väldigt stort och häftigt att handla sin mat för första gången!

Lunch med mamma

Eftersom att hemtjänsten inte kom igång förrän klockan 10 i måndags så hjälpte mamma mig att förbereda lite saker så som kartongen i frysen så att jag bara kunde ta ut maten i och värma. På eftermiddagen åkte mamma och jag blev kvar själv. Det var en märklig känsla.
Det var en cool känsla på eftermiddagen och kvällen att detta är mitt nu och här ska jag bo. Faktum är att det kändes inte så jättekonstigt att vara själv på kvällen, jag är ju rätt van vid det från Storås, det var dock konstigt att äta middag själv.
Innan jag skulle lägga mig premiär duschade jag, det var härligt. Sen blev det första natten i min nya säng och min nya lägenhet, det kändes så annorlunda men häftigt. Men första natten kändes det som att jag sov över hos någon annan.

Det var speciellt att vakna upp i min lägenhet, men häftigt ändå. Jag vaknade jättetidigt, det har jag gjort varje dag denna veckan eftersom att det blir så ljust i mitt rum med mina provisoriska ”gardiner”. Mina gardinskenor skulle komma i måndags så jag tog emot de när de kom. Sen kom hemtjänsten och hjälpte mig med frukost (jag kommer att skriva om hemtjänsten en annan dag, annars kommer detta inlägg bli jättelångt, ännu längre). Dagen i måndags fortsatte med att jag packade upp mina saker och gjorde iordning. På eftermiddagen fick jag ett spontanbesök av Jenny och killarna, de hade med sig glass och jordgubbar som vi fikade på. Det var mysigt att de hälsade på. Mina gardiner hade även kommit i måndags, så de hade de med sig. Lustigt att gardinskenan och gardinerna kom på samma dag, nu är det bara att få upp de, och det är tydligen ett projekt i sig! Så jag får leva med mina lakan tills någon kan hjälpa mig att få upp de. :-)

I tisdags hämtade mormor och morfar upp mig mitt på dagen också åkte vi och handlade. Jag handlade mycket basvaror i tisdags så det var bra att jag fick gjort det och snällt av mormor och morfar att hjälpa mig. Jag hade gjort en lång lista med mat och planerat ut vad jag ville laga för mat i veckan, vuxenpoäng på den! :)

I tisdags blev det premiär för frukost på terassen <3
Man måste chilla lite också mitt uppe i den hetsiga veckan! :-)

I onsdags åkte jag och Kevin till Ikea. Jag blev superglad när han frågade om jag ville dit för jag har velat åka dit sen jag fick min lägenhet. Och oj vad mycket grejer det blev, tre fulla kassar blev det för min del, och ännu mer för Kevin. Men jag är sååå nöjd med alla mina saker. Det var så roligt att gå och kika, nu när man har sin egen lägenhet och när man får bestämma helt själv vad man ska köpa. Kevin har ju också skaffat sig en lägenhet som han ska flytta in i snart.
Det var jättekul, men oj vad trött jag var i benen i slutet, jag trodde att de skulle gå av!

Innan vi åkte hem till mig så åkte vi till Kevin för jag har inte sett hans lägenhet. Han håller på att byta kök och måla nu så det såg ut som en byggarbetsplats men det kommer att bli svinbra när det är klart tror jag!
Sen åkte vi hem till mig, Kevin har inte sett min lägenhet efter att jag har flyttat in och gjort iordning så det var kul att visa honom.
Han hjälpte mig att skruva ihop min serveringsvagn och lägga in köksgrejerna i diskmaskinen. Jag köpte mycket till köket vilket var bra och nödvändigt.
Det var en jätterolig dag med Kevin på Ikea!

När man är trött i benen! :-)
Sen var bilen full! :-)
Och en stor mysig kudde….
Jag köpte även fina orkidéer

Igår (torsdags) hade jag bjudit in min specialpedagog som jag hade på högstadiet. Vi har inte träffats på tre år, och jag har verkligen saknat att träffa och prata med henne. Det var väldigt roligt att hon kom och att jag fick visa henne min fina lägenhet. Vi fick pratat om massor vilket var härligt! Hon hade till och med tagit ledigt från jobbet nån timme för att hälsa på mig, vilket var så gulligt! Jag hoppas att vi träffas snart igen!
Jag fick till och med en fin inflyttningspresent av henne, nämligen sånna ljusbollar, exakt sånna har jag tänkt köpa och även de färgerna, så lustigt!

På eftermiddagen var första matlagningsdagen så då lagade jag falukorv och tagliatelle med en hemtjänspersonal. Lätt, enkelt och gott!

Idag kommer mammas kompis Leila klockan 10 också ska vi umgås och laga mat tillsammans, det blir mysigt!

Ja, herregud vilken vecka det har varit, jag som skulle ta det lugnt….men den har verkligen varit något nytt, spännande och rolig!

Min första riktiga måltid i mitt hem
Här bor jag! :-)
Mammas fina skylt som hon fixat åt mig! <3

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *