Fredag & Gymkort

I fredags morse hade jag min första IT-utbildning som vi har nu tre veckor framöver på tisdagar och fredagar på morgonen. Sen hade vi fotografisk bild på schemat och då pratade vi mycket om foto, bild och att man ska vara källkritisk. Vi har fått varsin uppgift där vi ska vara källkritiska på olika nätsidor. Sen under de här veckorna ska vi fota mycket och då ska vi tänka på hur vi tar bilden, form, ljus och vinkel. Det ska bli roligt, jag som gillar att fota till bloggen och så. Sen pratade han om olika appar som man kan ladda ner till mobilen om man vill som var Google Drive och Google Classrom så att man kan se i mobilen varje gång någon lärare lagt upp en uppgift, men de programmen har jag redan laddat ner. Den tredje appen som han pratade om hette Hangout, och där kan man skicka snabba meddelanden till sina lärare och assistenter om det är något. Det använder assistenterna jättemycket och det låter jättesmart den appen, så den ska jag ladda ner. Sen pratade han om en webbsajt som heter hjärntorget, det är typ samma sak som Ping Pong (ni vet det vi använde på högstadiet). Fast där är lärare inte så aktiva, men där kan man iallafall se sina bedömningsmatriser, samma som i Ping Pong och det tycker jag är superbra.

Efter fotografisk bild hade vi en jättelång lunch, vi har det på fredagar. Sen avslutade vi med klassråd. Då lärarna gick igenom lite saker. Sen 13.40 slutade vi. Jag åkte hem och fixade lite innan mamma kom och hämtade mig. Jag vill ju börja gymma i Angered och då har jag varit och tittat på Angereds Arena i veckan och det såg bra ut. Plus att jag har fått mitt studentkort så nu blir det billigare för mig att skaffa kort. Så när mamma kom så åkte vi dit och skaffade kort, det känns så kul att börja gymma igen. Det ligger precis bredvid skolan också, så det är bra! Sen skjutsade mamma hem mig till pappa.

Nu är jag ikapp på dagarna, äntligen, jag har bloggat minst en gång per dag när jag kommit hem från skolan för att jag har så mycket att berätta för er. Eftersom att jag inte kunde blogga första veckan så har jag legat lite långt bak med inläggen i tiden, om ni förstår. Men nu är jag äntligen ikapp, för igår var det den fredagen son jag skrev om här! :)

Har ni tyckt om mina RG inlägg och alla inlägg om när jag flyttade in där och så? Har det varit kul att läsa? Jag vet, det har varit så långa och många inlägg om Storås och RG, jag har haft så mycket att berättat! Det har verkligen varit kul att berätta för mig iallafall. Och ni vet, om ni har missat något inlägg om Riksgymnasiet/Storås och om mina två första veckor där så är det bara att gå in på ”RG”-kategorin, där ligger alla inlägg! :)

Kram!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *