Funktionshinder i reklam

I reklamer (reklamer överallt, tv, radio, ute på stan, i butiker), i skyltfönster, i tidningar, i böcker, ja jag kan säkert rabbla upp mer reklamer som det finns människor i. Jag har iallafall tänkt på en sak, jag har aldrig sätt en skyltdocka som sitter i en rullstol, en modell i rullstol i en tidning, en som står på ett annorlunda sätt på en reklamskylt ute på stan. Jag har aldrig sätt människor med olika funktionsvariationer på reklamer på tv:n. Jag har aldrig sätt någon som gör reklam för yoggi som sitter i rullstol. Varför är det så tror ni? Vi är ju också människor, vi gör ju inte reklam för oss som privatpersoner, vi gör ju bara reklam för produkter, kläder eller vad som helst.

Det är säkert normen och samhället som säger att personer med funktionshinder vill vi inte ha med i våra reklamer, och det är så tråkigt ifall det är så. Tänk om man skulle se en skyltdocka i en rullstol sitta i ett skyltfönster eller se någon som går lite annorlunda vara med i en reklam då tror jag och hoppas på att funktionshindrade skulle komma in mer i samhället när vi syntes varje dag. Jag menar såklart inte att det bara ska vara funktionshindrade med i reklamer, utan det kan väll vara lite variation. Eller vad tycker ni?
Vi kan också bli modeller och skådespelare!
Då tror jag inte att vi med funktionshinder skulle känna oss lika mycket utanför i samhället heller.

Jag skulle iallafall blivit glad om samhället skulle sätta upp en rullstols skyltdocka i ett skyltfönster, då betyder det ju att samhället har kommit längre!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *