Fyrornas student

Igår var vi lediga för då var det dax för fyrorna att ta studenten. Jag tog en lugn morgon och tog en go dusch innan frukost. När jag kom upp i köket höll personalen på att dekorera inför studenten med ballonger och satte upp ett bord med student tårtor, kakor, kaffe och saft. Jag åt min frukost i lugn och ro. Sen följde Robban med mig ner till mig för jag hade nämligen problem med en sak på min blogg som krånglade gårdagen innan. Han har nämligen samma webbläsare som jag när jag bloggar. Det var ett jättekonstigt problem som jag hade så vi höll väll på där och fixade hela förmiddagen utan att lösa det…surt! Men snällt av Robban att han tog sig tiden för att hjälpa mig.

Klockan två var utspringet så jag började att ta på mig lite finare kläder också kom en från hus 12 in till mig och gjorde en så fin fläta på mig med blommor i. Sen gick jag och personalen mot skolan, alla andra elever hade gått i förväg. Angeredsgymnasiet tog också studenten igår, samtidigt som RG, så när vi kom till skolan var det massor med människor, studentplakat, hög musik och balonger. Vi fick tränga hos bland allt folk. Som tur var fick alla rullstolar plats längst fram. Vi fick bästa platsen, jag, Wilma, en personal och en till elev från hus 12, vi stod vid sidan så vi var precis där de skulle springa ut. Det var en slags stor student platta som de skulle springa ut på med ramper på sidan för RG. Det var så mycket ljud, jag var lite rädd för de höga ljuden, men eftersom att det var ljud hela tiden så var det inte så farligt ändå som tur var. Vi stod där och vänta en stund. Tur att det inte regnade.

Vii tittade på alla klassar som kom ut springandes från skolan och hoppade av glädje på denna plattan och kastade upp sina studentmössor i luften. Sen sprang de ut till vuxenlivet. Varje klass hade en egen låt som de sprang ut till också. Sen kom RG, wohoo! Det sprutades glitter hit och dit och överallt. Det var så coolt att se en student.
Efter att alla studenter hade sprungit ut gick vi tillbaka till Storås, vi brydde oss inte om att tränga oss in i den stora folk massan för att hitta de. Väl på Storås var det massor utav människor, familjer, släckningar och vänner till studenterna. Jag gav Julia min studentros när hon kom, hon var fylld av massor med studentgosedjur och rosor. Jag gav även Pontus min studentros när han kom sen. Han blev också glad och jag fick till och med en kram!

Jag gick upp till köket där Julias och en annans elevs släktingar var. Personalen hjälpte mig att ta en bit tårta och saft också satte jag mig vid bordet där Julia och hennes släkt satt. Jag kände att jag inte hörde hemma riktigt där, jag hade ingen att prata med, kände lite att jag störde faktiskt. Jag känner liksom inte deras släckningar liksom. Så när jag hade ätit upp min tårtbit som var jättegod så gick jag ner till mig. Nattpersonalen hade gjort tårtorna så de var såklart hemmagjorda. Det var jordgubbar på.

Det var häftigt att vara med om en student!

Student!
Wilmas lägenhetskompis!
S
Studenttårtan!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *