Fysioterapi

På måndagar har jag fysioterapi som sista lektion, och då har jag Olle, min fysioterapeut, och då är vi i fysikterapin på skolan. Där det finns massor utav saker, bland annat en roddmaskin, löpband, bollar, cyklar, britsar…massor utav saker. Förra måndagen fick jag testa en lånemaskin som de kanske ska köpa in. Det var en crossstrainer, den funkar inprincip som en vanlig crosstrainer fast man sitter ner, coolt va? Så man kan både använda fötterna och armarna om man vill. Jag önskade att de hade en sådan på gymmet eftersom att jag inte kan använda en vanlig crosstrainer. Så den testade jag lite när jag var där förra måndagen.

Ni vet sån här ko som man kan köra igång och sitta på som går jättefort och är jätterolig och som går åt alla olika håll, en sån hade de fast bara som en hästsadel som man satt på och tyglar som man skulle sätta fötterna i. Olle frågade mig om jag ville testa, så varför inte? Så jag satte mig på den, Olle stod ju såklart jämte mig. En sån ko går ju åt att håll, vänster, höger, rakt fram och bakåt…ja ni fattar, och precis så va den här också. Jag satte mig och satte på den, den var på lägsta hastigheten. Men ändå när den sattes igång blev jag så förvånad för att den började röra sig åt olika håll, fastän jag visste de. Då   skrek jag till, plus att min arm flög rätt ut (som den brukar göra vid sådana situationer) – så jag skrattade åt mig själv! :D Men sen när jag märkte att den inte gick så fort och choken hade lagt sig så kunde jag ta min ena arm tillbaka till handtaget, också höjde jag tempot lite till också satt jag där en liten stund och guppade, den va läskig i början..haha! Det är bra balansövning iallafall. Men jag ska nog inte ge mig på en hög ”riktig” sån ko, eller vad tror ni? Haha! :-) Hoppas inte mina tjejkompisar tar med mig till en sån ko på min framtida möhippa om jag ska gifta mig någon gång (vilket jag hoppas) för då blir det kul kan jag säga…haha! Jag hade önskat att han hade filmat mig i det läget alltså! :)

På den tiden ska man träna i HAB-gymmet som det kallas, men eftersom att jag tränar mycket på gym så sa Olle att vi kunde ta stretchingen på den tiden istället, och det tyckte jag lät superbra.

Så nu kör vi på det i fortsättningen!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *