Gammelmoster På Besök

I helgen fick jag finbesök av min gammelmoster Ia. Hon ringde mig i måndags och frågade om hon fick komma och sova över och jag blev superglad. Hon har aldrig varit hos mig så det var kul att vi fick till ett besök denna helgen. Jag såg fram emot det hela veckan, så när det bara var tisdag kände jag ”kan det inte bli helg snart” trots att det typ redan hade varit helg. Men det går ju så fort som alltid.
Jag trodde att jag hade städning i fredags, men nej det hade jag tydligen inte, och jag ville verkligen att det skulle vara så fint och fräscht som möjligt när Ia skulle komma, jag vill verkligen visa upp mitt hem från den bästa sidan. Så jag städade överallt och gjorde fint, det tog så otroligt mycket energi och tid (därför har jag stöd inom hemtjänsten även om jag kan), men jag blev så nöjd och det blev så fint. Det var det verkligen värt trots att jag var helt utslagen efteråt! :)

Ia skulle inte komma förrän på eftermiddagen i lördags. Hon hade bokat bord på La Capita på kvällen så det skulle vi unna oss. Jag åkte till affären och köpte snacks och många goa grejer till oss. Hon brukar skämma bort mig och ta hand om mig så väl när jag är hos henne och hennes man Jon så nu ville jag göra samma sak med henne.
Ia kom till mig runt 15:30, det var så härligt att få krama om henne igen. Hon packade in sina saker och jag visade runt henne i lägenheten, vilket inte tar så många minuter! :-)

Sen satte hon mig på en stol och bad mig att blunda, också fick jag en flaska bubbel och en hel låda med färska blåbär, så fin present och så snällt, jag blev jätteglad.
Vi hade bordet vid 18:00, så vi började med ett glas bubbel och satt och tjatade! Det var så trevligt redan då så jag bara njöt av att vi skulle tillbringa så mycket tid tillsammans.

Vi var redan så inne i våra samtal så det var tur att vi hade ställt klockan så vi inte skulle glömma av tiden. När telefonen påminde oss om tiden började vi göra iordning oss inför kvällen, Ia sminkade mig och vi gjorde oss fina.
Vi gick ner till stan, jag tog Elof och visade vägen, tänk att jag visade vägen! :D Men det är så himla smidigt att gå ner, dessutom hade vi ju druckit bubbel! ;)

Vi fick ett mysigt fönsterbord på La Copita. Vi tog in varsitt glas bubbel medans vi nyfiket tittade på tapasmenyn. Det var så himla lyxigt och mysigt att sitta där och prata. Maten var supergod, jag tog löjromstoasten, carpaccion och heta räkor, det var beslutångest som vanligt men allt var top notch som vanligt!
Vi tog ingen efterrätt eftersom att jag hade köpt lite smått och gott till kvällen hemma. Såklart att det är jättegott med efterrätt men jag tycker nästan att det är mysigare att sitta hemma med lite snacks och sitta och prata, det blir mer avslappnat tycker jag.

När vi var hemma gjorde vi det lite mysigt, hällde upp lite snacks och tog på oss myskläder. Jag hade köpt färska hallon, vindruvor, choklad, chips, brieost och kex. Ja där satt vi, drack bubbel, åt lite snacks och pratade om livet hela kvällen, ända fram till midnatt, det var så underbart! Det är en av de bästa sakerna jag vet här i livet.
Ia är så klok och ger mig så bra perspektiv på saker och ting här livet, älskar det!

Sen gjorde vi ordning oss för natten, när jag kom ut från badrummet hade Ia bäddat upp min säng så fint och ställt ett glas vatten bredvid på nattduksbordet. Jag blev så varm i kroppen när jag såg det, även om det var en liten gest så var det fint och stort för mig. Jag som är van vid att bo själv och få göra allt själv, även om inte det är så jobbigt att bädda upp sängen, så är det ändå lyxigt att ha någon som skämmer bort en lite, jag tror att ni förstår vad jag menar! :-) Och just att få säga godnatt och godmorgon till någon är så mysigt tycker jag.

Vi brukar alltid sova länge när vi är hos varandra och ta sådana långa, härliga mornar, så även i söndags. Vi sov ända till 10:30 och sen låg vi bara och prata i våra sängar i nästan en halv timme innan vi gick upp. Vi satte på tv:en och hade på valnyhetsmorgon hela dagen vilket är så mysigt tycker jag, lite såhär i bakgrunden. Vi gjorde en riktig lyxfrukost. Jag hade köpt nypressad Brämhults juice, grekisk yoghurt, lyxig skinka och salami, och Ia hade med sig frallor. Vi hade färska bär i yoghurten, brieost på mackan från gårdagen och ingefärsshot, det var verkligen så gott. Både jag och Ia älskar långa frukostar så när vi dukade av var klockan redan halv ett, så underbart. Sen satt vi båda i min säng och tittade på TV och lite på paddan, det var så mysigt. Det var verkligen en härlig, chill och välbehövlig dag. Vid 15-tiden åkte Ia hem.

Nu har jag så mycket härlig energi i kroppen och känner mig så kärleksfylld! <3

Så mysig långfrukost!

Bookmark the permalink.

One Response to Gammelmoster På Besök

  1. Ia says:

    Tack Alice för många fina ord.
    Visst är vi bra på att chilla när vi chillar😄😇
    Pusss😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *