Jag Har Glömt Av Mig Själv

Nu är jag ute ur min lilla svacka känner jag, eller påväg ut ur den. Ni som vet vet att jag kände mig energilös, lite ensam, konstant trött och allmänt nere efter sommaren. Det var jättejobbigt för det var liksom svårt att säga vad som var anledningen till min lilla svacka, som jag har sagt innan så tror jag att det var många faktorer som spelade in. Men nu känner jag mig stark och glad igen. Såklart att även jag har dåliga dagar ibland som alla människor men det är viktigt att inte ha dåliga dagar varje dag.

I veckan satt jag och reflekterade lite och då kom jag på kanske en av anledningarna till varför jag började må lite sämre efter sommaren och jag tror att det beror på att jag alltid har varit van vid att ha människor runt omkring mig. Jag har alltid haft människor runt omkring mig hela tiden, jag är liksom inte van vid att bo och vara själv så mycket. När jag bodde hemma, ja då var ju alltid familjen närvarande, och jag var inte direkt den tjejen som stängde in mig i mitt rum utan jag satt i soffan med familjen varje kväll och jag trivdes så bra med det. Jag hade alltid någon att prata med och omgiven av familjen varje dag.
Sen kom jag till Storås och där var jag ju alltid omgiven av människor, vilket jag gillade. Även fast jag var mycket på mitt rum på kvällarna så viste jag alltid att det fanns människor runt omkring mig som jag bara kunde larma på om det var någonting eller umgås med om jag ville. Alltid någon som frågade hur man mådde eller någon att diskutera dagen med.

Nu är jag mycket själv, iallafall på vardagar, vilket jag tror blev en liten chock för mig, även om jag älskar egentid och värderar det så tycker jag att det är jobbigt med för mycket egentid.
Pappa, Jenny och killarna har ju börjat komma till mig varje onsdag nu, vilket jag tror har hjälpt mig mycket till bättre månde. Bara att få en kväll med middagssällskap i veckan, gör jättemycket.

Nu har jag ofta bara mig själv att tänka på, oftare än innan iallafall. Vilket också är konstigt och lite läskigt. Jag tror faktiskt att det också var en anledning till min svacka, att jag har alltid haft andra att tänka på varje dag (vilket jag älskar, det får mig att må bra), men nu har jag bara mig själv. Jag känner att jag inte är van vid att bara ha mig själv, jag tror att jag har glömt av mig själv lite och nu när sommaren är slut och vardagen är här så har det kommit till mig att just det man ska ta hand om sig själv också.

Så I höst blir det mer fokus på Alice, på mig själv, på vad jag behöver för att vara mitt bästa jag. För att min själ och min kropp ska må så bra som möjligt.
Så jag har gjort upp lite planer i hösten för att må bra både psykiskt och fysiskt.

 • Gå på regelbuden massage
  – Jag har kommit på att jag älskar att gå på massage, jag mår så bra av det både i kropp och själ. Nu har jag varit på massage tre gånger sen i augusti och jag känner mig som en ny människa efter varje gång. Kroppen blir verkligen så avslappnad och jag känner också att jag sover bättre.
  Först tänkte jag gå på massage vart tredje vecka men pappa gav mig tipset att börja gå varje vecka nu i början eftersom att jag mår så bra av det. Så nu har jag bokat upp några tillfällen varje vecka eller varannan, och det känns så bra.
 • Fokus på sömn
  – Sömn är jätteviktigt för mig, har alltid varit. På Storås, när jag gick i skolan gick jag alltid och la mig mellan 20:30 och 21:00. Så varför ska jag lägga mig senare nu när jag inte går i skolan längre och har börjat jobba? Jag lägger mig alltid mellan 20:30 och 21:00 nu med och det mår jag bra av. Om jag lägger mig senare är jag ännu tröttare på dagen.
 • Meditation
  – Jag fick tips på meditation av min kontaktperson på Storås. På Storås körde jag det ibland, men nu när jag har flyttat till min lägenhet så kör har det varje kväll, varje vardag iallafall. Det finns olika typer av meditation, men just på kvällarna precis innan jag lägger mig på kudden (i sängen) kör jag en meditation som är just för att somna och sova djupt. Nu har jag kört det rätt länge och jag tror verkligen att det får mig att somna lättare. Nu somnar jag nästan direkt när jag lägger huvudet på kudden och jag tror att det har mycket att göra med meditationen. Jag känner dessutom under meditationen hur kroppen slappnar av och blir trött.
 • Träning
  – Nu har jag precis skaffat mig ett gymkort på Friskis & Svettis. Jag tror att jag kommer att må så bra av att röra på mig lite. Dessutom så tror jag att träning ihop med massagen kommer att göra susen för mig, både för psyket och kroppen. Att få röra på sig lite och svettas lite kan man ju inte må sämre av! :-)
 • Återhämtning och vila
  – Jag har svårt för att vila och slappna av har jag märkt, jag vet inte varför, det känns som att jag har något på gång hela tiden. Men i höst ska jag verkligen värdera återhämtningen och vilan högt. Det kommer nog massagen och träningen hjälpa till med.
 • Familj, vänner, omgivning
  .- Sist men inte minst så ska jag njuta av min fantastiska familj och omgivning, träffa de så ofta jag kan och vill, umgås, ha roligt och ge och få kärlek. Det bästa som finns! <3

Jag ser verkligen fram emot vad alla dessa punkter kan hjälpa mig, jag tror att jag kommer att må som en prinsessa efter några veckor med dessa punkter! :-)
Det är viktigt att ta hand om sig själv.
Ni får jättegärna sno mina punkter om ni är inne i en liten höstdepp eller bara känner för det.

Bookmark the permalink.

One Response to Jag Har Glömt Av Mig Själv

 1. Jessifri85 says:

  Det är inte bara att flytta till eget boende 🙂.

  Låter som bra punkter inför hösten 👍.

  Ta hand om dig! 🌸

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *