Egentid i den Magiska Staden

Det var sjukt längesedan som jag var i Göteborg, pappa och familjen har en lägenhet i Vasastan för er som inte vet det. De brukar vara där nästan varje helg. Senast jag var där var i våras, innan jag tog studenten, flyttade hemifrån, började jobba, ja innan jag började mitt nya liv helt enkelt. Jag vet inte varför det har blivit så, men det är nog dels för att jag har jobbat hela sommaren men också för att jag har haft så mycket att göra. Jag har saknat storstaden, speciellt att gå och kika.
Denna helgen var jag sugen på en Vasa-helg, men Jenny och killarna skulle vara hemma och hjälpa Jennys kompis. Men då sa pappa att vi två kunde åka till Vasa och ha lite egentid, det tyckte jag lät mysigt.

Pappa kom och hämtade mig i lördags förmiddags också åkte vi mot Göteborg. Vi hade så tur med vädret, underbart höstväder för lite stros.
Efter att vi hade bosatt oss i lägenheten gick vi ut för att hitta något att äta. Det var inte helt enkelt dels för att vi hade svårt att hitta något ställe som vi var sugna på men också för att det var fullt överallt. Vi ville dessutom sitta ute eller få dagsljus med tanke på det härliga vädret. Men tillslut hittade vi ett perfekt ställe. Det var inte ute men det var i ett inglasat rum så man fick ändå det härliga ljuset. Men sen öppnade de upp taket så då kändes det som att man satt ute. Det var ett mysigt ställe men maten tog så långt tid, så det var lite drygt men vi hade inte bråttom, förutom att vi var hungriga och klockan var ganska mycket. Men vi hade beställt lite oliver till förrätt som vi satt och tuggade i oss.

Efter lång väntan fick vi äntligen vår mat. Vi hade beställt en smash burgare, den var så god men jättestor så det var tur att vi delade på en, plus att vi fick pommes frites till.
När vi var mätta och goa gick vi in i saluhallen och gick och kikade, vi tog även en drink i en bar där och satt och tjatade med bartendern! :-) Innan vi gick upp till lägenheten och chillade gick vi förbi en butik som sålde mycket kökssaker. Jag saknade grytvantar hemma så det köpte jag, sen köpte jag även en till stekpanna.

Jag har aldrig varit på Dorsia i Göteborg så pappa tog med mig dit. Dorsia är ett lyxigt ställe så jag blev så glad och tacksam när pappa tog med mig dit. Jag har hört talas om Dorsia och vet att det är en lyxig och fin plats så det var roligt att se det stället. Vi tog varsin drink och satt där och lyxade oss och njöt av omgivningen. Det var verkligen häftigt att uppleva Dorsia och att vara i den miljön.

Vi hade inget planerat för kvällen utan senare gick vi bara ut i den härliga höstkvällen och fortsatte att strosa runt. Vi letade efter ett matställe, vi hade inte bokat något och då är det svårt att få något speciellt på en lördagkväll, och det var det också, det var fullt överallt. Men det gjorde inte så mycket, vi var ändå inte jättehungriga. Det var bara mysigt att gå omkring och bara vara.

Vi gick förbi en kyrka där det stod människor och åt korv. Det var tydligen kyrkan som hade öppet och några människor utanför stod och sålde korv. Vi mötte en jättetrevlig tjej som tillhörde kyrkan, hon började prata med oss och frågade kom vi ville se kyrkan. Så vi följde med henne upp för alla trappor också låste hon upp kyrkan, så vi fick en privatvisning av kyrkan med den trevliga tjejen. Det var verkligen trevligt, något extra liksom, sånt man inte förväntar sig ska hända.

Sen strosade vi vidare, klockan började bli mycket och det kändes lite kört med matställen. Men det gjorde inget för oss.
Det finns en bar precis där vi har lägenheten som heter Björns Bar som är som det låter: en bar, men de har också lite tilltugg. Vi brukar beställa en ”lite-gott” som det heter, det är som en liten ost- och chark bricka med bröd, några ostar och lite korv. Så jag sa det till pappa att ska vi inte bara ta en lite-gott på Björns Bar? :-) Pappa tyckte om den idén så vi gick dit. Jag har aldrig suttit där inne heller så jag tyckte att det skulle bli mysigt. Vi fick ett jättemysigt bord i hörnet vid en soffa. Vi beställde in lite bubbel och en ”lite-gott”. Det var jättetrevligt, bra service och god ost. Man behöver inte alltid vara så avancerad tycker jag, man behöver inte alltid äta en stor köttbit på en stor resturang. Lite ost och korv på en bar är trevligt det med. Det behöver inte alltid vara så avancerat tycker jag.
Vi satt där rätt länge och bara chillade och åt innan vi gick hem.

Såååå gott!

I söndags gick vi upp sent och gick ut och tog en brunch på ”Egg and Milk”. Vi båda tog varsin omelett och jag tog en apelsinjuice. Det var en go brunch det.
Sen blev det det sista stroset för denna helgen innan vi åkte hem.
Varje gång som vi har varit i Vasa så har jag varit van vid att pappa och familjen skjutsat mig till Storås men nu skulle jag följa med hem till Borås och bli skjutsat till min egna lägenhet, vilket kändes faktiskt jättekonstigt men skönt såklart! :-)

Det var en supermysig far- och dotter helg i Götet!

Jag vill bara säga att jag vill verkligen inte skryta med min helg, eller mitt liv i övrigt för den delen. Jag vet att jag har det extremt bra, som till exempel denna helgen med massor utav god mat, drinkar och inte minst sagt ett besök på Dorsia. Jag vill bara att ni ska veta att jag är medveten om det och är supertacksam över att jag får uppleva så mycket. Jag vill också understryka att jag vet att många verkligen inte har det som mig vilket gör att jag är otroligt tacksam över det jag har. Hoppas att ingen tar illa upp av mina ”lyxiga” helger! :) Ni vet, även jag har jobbiga dagar!
Jag vill bara berätta om det härliga som jag får uppleva och jag hoppas att ni gillar att läsa och inte mår dåligt över det jag skriver om ni inte har samma möjlighet till det som jag har möjlighet till. För det är det sista jag vill förmedla med min blogg. Kram på er! :-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *