Göteborgs Skärgård

Nu har jag kommit hem från Halmstad som ni säkert vet. Jag kom hem i lördags, de senaste dagarna har jag varit hemma, eller ja förutom igår då, men det kommer jag till snart. I måndags var Sisko och Göran här på en utefika (min bonuspappas mamma och pappa), de har inte firat mig efter min födelsedag så det ville de göra. Av de fick jag ett par fina blommor, två plastpåsar med handplockade blåbär som Sisko hade plockat till mig och sen fick jag en egen högtalare. Högtalaren är så bra, inte så stor och otymplig, men inte för liten heller, perfekt helt enkelt. Nu har jag en alldeles egen, det är discoljus på den dessutom! :) Den ska jag ha på Storås. (elevhemmet som jag bor på när jag pluggar).

Över till det jag gjorde igår då. Det skulle bli dåligt väder här hemma så jag, mamma och min lillebror Elliot kände att vi ville åka dit solen var, och i Göteborg skulle solen vara. Så vi bestämde oss för att åka till Göteborgs skärgård, till Öckerö och Hönö. Jag har aldrig varit i Göteborgs skärgård, helt otroligt jag vet :) så det skulle bli kul att få uppleva det. Det tar ungefär en timma från oss till Göteborg. Vi packade fika och mackor på morgonen och sen åkte vi mot färjan. Det var en bilfärja, gratis dessutom! :) Det tog bara 10 minuter ungefär till Öckerö. Det var så mysigt på ön, massor utav små gulliga affärer, fina restauranger vid havet och en mysig hamn. När jag kom dit kände jag verkligen att jag hade missat något. Jag storm trivdes!

Vi började med att sätta oss vid en bänk precis vid hamnen för vi var lite hungriga. Vi satt där och åt ostmackor med gurka på och tittade ut över den vackra hamnen, det var så gott! Tänk att ett par enkla ostmackor med lite gurka på kan vara så gott?
Sen gick vi vidare och tittade runt på den mysiga ön.
Vi hade fika med oss så vi letade samtidigt efter en go fikaplats. Det slutade med att vi gick ut på klipporna och hittade en plats där vid havet. Jag har svårt att gå på klippor då jag har svårt med balansen, så mamma fick hålla ett bra tag om mig också gick vi upp och ner för alla stenar och klippor. Vi fick planera varje litet steg medans Elliot sprang upp och ner för klipporna. :-) Tillslut hittade vi ett fint ställe där jag kunde slå ner min rumpa och där jag kunde sitta hyfsat stabilt iallafall. Det var så vackert, solen, klipporna och havet! Jag bara njöt! Vi satt där länge, fikade och Elliot höll på att greja med stenarna. Det var en magisk stund!

Sen gick vi in mot ön igen, där vi tog en glass på ett jättemysigt ställe innan vi åkte hemåt. Då satt vi i solen under en nästan klarblå himmel och åt en jättegod glass. Det var riktig gräddglass i bägare, så gott!

Det var en supermysig dag i Göteborgs skärgård!

Vilken fikaplats! <3
<3
Äkta glass är gott!
Det här ser inte alls konstigt ut, haha! :D
Lunchtime!
Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *