Vänern ”runt”


Kortare variant

I onsdags åkte jag och min andra familj på semester till Vänersborg. Vi skulle köra vid Vänern. När vi kom fram började vi med att sola på en klippa vid vattnet, det var härligt. På kvällen gick vi en fin promenad in till centrum där vi åt på en restaurang. Det var verkligen en vacker kväll! Kvällen avslutades i spelrummet inne på hotellet, det var roligt!

Läs gärna om hela dagen här

I onsdags var det dags för mig och min andra familj att åka på semester. Vi skulle åka runt Vänern (inte runt hela men en bit). Först skulle vi åka till Vänersborg och sen till Mariestad. Bilen var fullpackad med all packning också åkte vi mot Gräfsnäs där vi stannade och tog en glass vid en fin sjö. 

Efter ännu lite bilåkande var vi framme vid Värnesborg. Vi skulle bo på ett hotell men vi fick inte rummet förrän tre. Så länge gick vi ut på klipporna och la oss där på en filt och njöt av vattnet och solen. Det var ett jättefint ställe vid Vänern. 
Sen gick vi vidare och kikade runt, vi hamnade vid en mysig hamn där vi la oss på en brygga och solade, jag nästan somnade, det var verkligen härligt.

Hotellet var jättefint och fräscht, vårat rum också. Det var först ett rum och sen ett till litet smalt rum med våningssäng där jag och Elliot skulle sova. 

Efter en stund gick vi ut för vi skulle gå in mot centrum. Grabbarna cyklade och mamma puttade mig i Rulle (min rullstol). Promenadstråket var precis längst med Vänern så det var väldigt fint. Det låg även en liten mysig hamn längst vägen. 

Väl inne i centrum fanns det restauranger som låg precis vid vattnet, det var så fint och vilken kväll vi fick! Sol och blue sky! :) 

Vi bestämde oss för en restaurang. De hade en mysig uteservering som var inglasad men vi fick sitta inne. Jag åt en jättegod omelett med champinjoner och räkor. Det var väldigt fint att sitta och titta ut över vattnet även om vi satt inne.

Sen gick vi tillbaka till hotellet. Det var sån vacker kväll!

Jag och mamma satte oss utanför hotellets entré där det var stekande kvällssol, det var underbart. 

Det fanns ett litet rum på hotellet där det fanns olika spel. Det fanns pingisbord, airhockey och ett fotbollsspel, så där avslutade vi kvällen med grabbarna. Det var väldigt roligt, jag testade allt men vi avslutade med pingis. Pingis var svårt för mig men det var väldigt roligt, jag med mina armar ni vet, det blir alltid roligt då! :-)

Stopp i Gräfsnäs
Vacker plats
Vacker kväll i Vänersborg
Pingisbruden :)
Bookmark the permalink.

One Response to Vänern ”runt”

  1. Mormor says:

    Alltid lika roligt att få ”följa med” er på era äventyr!😘🙏❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *