Guide Michelin restaurang

Igår så tog pappa ut mig till en restaurang i Göteborg som har en stjärna i Guide Michelin, den restaurangen heter Bhoga. Vi var precis där när de öppnade vid sex. De var bara vi och ett par till där när de öppnade. Det var skönt att det var så lite folk men sen lite senare kom det människor som satte sig bredvid oss, och restaurangen fylldes på. De tog våra jackor och följde med oss till vårt bord, jag och pappa fick det bästa bordet, längst in i väggen, perfekt för oss. Också berättade hon lite och hon frågade om vi ville ha en liten för drink, och det ville vi så hon kom in med en jättegod syrlig dricka. Vi bestämde oss för att vi skulle ta drickor till varje rätt, det är coolt tycker jag också tog vi sex rätters. Det fanns fyrarätters, de stod ute vid dörren vad de hade på den menyn idag, och om man tog sexrätters eler åttarätters så fick man några överaskningsrätter, så det lätt spännande, man lever ju bara en gång…;)

Det var smårätter som de kom in med och till varje rätt så pratar de om just rätten och så kommer de in med drickan som ska passa till maten. De kom in jättefort med de här små rätterna i början, det första vi fick var en buljong med en ros i som man skulle dricka då, efter det så kom de in med varsin liten ”gubbe” som jag kallar det. Det var jättespeciella rätter och drickor som man inte har hört om eller ätit/druckit innan, det var det som var så speciellt tyckte jag, att man fick använda sina smaklökar som man aldrig har gjort innan, det fick jag göra på varenda rätt. Andra drickan vi fick smakade som sjögräs typ :), och lite senare in på kvällen så fick vi en dricka som smakade bränt, den smakade och luktade precis som om man har tänt en eld, men sen var det så häftigt för när maten kom in till just den drickan så försvann de här som smakade bränt och det söta kom fram i drickan, de var väldigt annorlunda. Som sagt de försöker matcha ihop drickorna till maträtterna så bra som möjligt.

Emellan de större rätterna så fick vi ett bröd som såg ut som en fika bulle typ. Det som jag tyckte om var att man ficxk tillbehör fast inte ihop med rätterna, det var med sådana tillbehör i om man valde sexrätterna, så jag ångrar inte att jag tog sexrätters. Det sista maträtten så fick vi något jätteott, griskött, det var jättemört, den var nog det som vi fick i kötträtt på hela kvällen. tror jag, med lite tillbehör uppe på. En av de första rätterna vi fick var bohuslänsk bläckfisk med blad och lakrits chips på och en sås till, som de hällde upp vid bordet, den var så himla god. Den och den kötträtten i slutet var min och pappas favorit.

Sen blev det efterrätt och då blev det en god syrlig dricka till som var god, men efterrätten var dock inte riktigt min smak. Sexrätter blev det, men man blev inte så proppmätt eftersom att det var så små lätta rätter. Efterrätten var den sista på menyn, men sen frågade de oss om vi ville ha te och kaffe och det tog vi, mitt te var jättegott, vi fick stekta varma munkar med lite tillbehör till också. Innan vi gick där ifrån så frågade de om jag ville kika in i köket och det ville jag jättegärna såklart, så jag hejade på alla kockar där och tog ett kort med de, det var ett förvånansvärt litet kök, tyckte jag.
Sen åkte vi hem. Vi satt där i tre timmar! :D
Det har varit en fantastisk kväll med verkligen annorlunda mat och dryck, tack så jättemycket pappa för denna underbara kväll! :) Den här kvällen kommer jag att minnas länge! :)

De skulle skicka ett mail till pappa på alla saker vi har ätit och druckit, jag kom ihåg rätterna när vi åkte hem igår, men idag kommer jag bara ihåg vissa, och vi tog bara kort på några. Men tyvärr har det inte kommit än, och jag kan inte vänta för jag vill lägga ut detta inlägget så fort som möjligt när det är klart, så ni får vänta. Det ska bli spännande att se det och att lägga ut det så ni får se också, eftersom att jag inte kommer ihåg allt som sagt! Lägger upp bilden så fort jag får den och skriver att den hör till det här inlägget så att ni vet det! :) Hoppas att mitt långa inlägg blev bra, jag tycker att det är lite svårt att få det superbra när man har så mycket att berätta om och när det blir så långt inlägg! :)

Vi på Bhoga

Vi på Bhoga

IMG_1599

IMG_1602

Verkligen små rätter!

Verkligen små rätter!

Äntligen lite vitlök...! :)

Äntligen lite vitlök…! :)

Köket

Köket

Bookmark the permalink.

One Response to Guide Michelin restaurang

 1. Annika Adelborg says:

  Hej Alice!!
  Tänk att få besöka en stjärnkrog, vilken härlig upplevelse! Ett så fint inlägg du delade med oss, det kändes ju nästan som att man varit med!
  Så fint av Pappa att ge dig en sån upplevelse han vet ju hur mycket du gillar mat?
  Önskar dig en riktigt fin vecka!
  Stor kram mitt hjärta ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *