Gymkort På Friskis & Svettis

För några veckor sedan skaffade jag mig ett gymkort på Friskis & Svettis. Jag bor typ granne med Friskis & Svettis, det tar bara 5 minuter med Elof dit, inte ens det, så det är verkligen supersmidigt och går så snabbt. Det var ett tag sedan som jag tränade nu, men nu är jag redo att köra igång igen. När jag bodde hemma på heltid satt säga tränade jag jättemycket, mycket styrka i både ben, armar och bål, ja helkropp helt enkelt. Men sen på Riksgymnasiet hade jag en period då jag tappade det totalt men sen i trean och halva fyran tror jag att det var så började jag träna på Nordic Welness i Angered. Men jag kände att jag inte hade styrkan och orken i kroppen längre men jag ville ändå röra på mig, så jag började att bara gå på bandet, på löpbandet och det var jätteskönt. Den sista terminen av skolan sa jag upp mitt gymkort för att jag kände mig trött och det var så mycket annat som hände då under den sista tiden av skolan och Storås så jag ville fokusera mer på det och njuta av den sista tiden som var kvar på Storås.

Men nu när jag har flyttat hemifrån, börjat om och till och med bor granne med ett gym så ville jag komma igång igen. Jag går fortfarande ”bara” på löpbandet vilket jag tycker är så skönt, även om jag bara går på bandet så blir jag svettig och trött av det. Jag har ju inte snigelfarten på om man säger så :-), utan jag går ju så jag blir andfådd och svettig. När jag har tränat klart är det en skön känsla i kroppen och det är så härligt att bli svettig, det känns som att kroppen tackar mig efter varje träningspass. Det är speciellt skönt när man har tränat klart, kommer hem, tar en dusch, tar på sig myskläderna och lägger sig i sängen, jag ÄLSKAR den känslan!

Men Friskis & Svettis har många pass man kan gå på. Jag har bara testat ett pass en gång hittills. Det passet heter Multi Soft. Det var ett jätteskönt och roligt pass. Det är ett lugnt och härligt pass men man blir ändå svettig och trött, perfekt för mig känner jag som kan ta det i min takt och som inte är alltför tufft. Som jag sa har jag bara gått på det en gång, jag vill gå på det fler gånger för att få in lite styrka emellan åt också, för jag tycker att det är lättare att köra styrka på ett pass än på gymmet. Men jag har tyvärr inte fått till det mer än en gång för det passet är klockan 16:50 och jag tycker om att gå till gymmet direkt efter jobbet nästan, iallafall efter lunch, för då har man det klart sen. När man kommer hem så tidigt som jag gör så vill jag bara få träningen gjord för att det är skönt, och inte behöva ”gå och vänta” på att man ska iväg. Jag tror att ni förstår min känsla. Men samtidigt så vill jag gå regelbundet på det passet för att få in lite styrka och gemenskapen som också är härlig på ett pass med andra människor. så det är lite både och.

Det som också är positivt med att gå så tidigt är att det är nästan tomt på folk, vilket är så härligt. Jag var på gymmet en gång vid fyra halv fem någon gång och det var så mycket folk på gymmet. Det är mycket skönare när det knappt är något folk alls.
Eftersom att jag bara går på bandet så går jag länge, jag går runt 45-50 minuter varje gång, till och med 1 timme ibland. Det trivs jag med, det är så skönt att gå/jogga där med bra musik i lurarna, det är också avkoppling för mig har jag märkt.

Man mår bra av träning och man sover bättre, vilket jag märker redan trots att jag inte har tränat så länge än. Jag tror även att man håller sig friskare och mår allmänt bättre helt enkelt.
När jag har tränat känner jag mig trött men inte på ett segt sätt utan jag känner mig trött på ett bra sätt om ni förstår vad jag menar, vilket är en skön känsla.

Mycket bra med träning helt enkelt, oavsett vad man gör, stort som smått, kom ihåg det! :-)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *