Jag Har Fått Anställning

Som ni många vet så har jag nu arbetstränat på Erikshjälpen i Borås i tre månader. Efter de tre månaderna är då arbetsträningen över och då får man veta om man får stanna kvar eller inte. Jag har inte riktigt funderat så mycket över det under sommaren när jag började där utan tänkte att jag tar det lite som det kommer. Men nu för några veckor sedan fick jag veta att jag kommer att få en riktig anställning där, så roligt! Min arbetsträning skulle egentligen ha slutat den 27 september men den har blivit förlängd då det har dragit ut på tiden. På grund av att de har haft möten med arbetsförmedlingen och papprer har behövs att godkännas och skrivas på osv eftersom att min arbetsgivare behöver lönebidrag för mig osv, ja ni fattar. Så det har tagit lite längre tid än väntat. Men nu äntligen är alla papper underskrivna och det riktiga kontraktet är signerat. Även fast jag går på lönebidrag och att jag har min CP-skada så ingår anställningen i ett kollektivavtal precis som alla andra, vilket också känns skönt.
Så i måndags denna veckan började min anställning, jag är så glad och tacksam över det. Det är min första riktiga anställning vilket känns så häftigt!

Nu får jag fått en personlig kod som jag ska stempla in mig och ut mig med varje dag på en iPad. Det känns också så coolt på något sätt, nu känns det som att man jobbar där på riktigt.
Även om jag gör exakt samma sak som innan så var det ändå en lite gladare känsla när jag gick till jobbet i måndags, första dagen som anställd liksom, det är speciellt tycker jag.

När min arbetsledare sa till mig att jag kommer att få en anställning så sa hon till mig att jag tillför så mycket glädje och positivitet på denna arbetsplats och att de är så glada och nöjda över att få ha mig där. De orden gjorde verkligen mig så glad, så himla roligt att höra att jag bidrar och tillför så mycket både jobbmessigt men också socialt.

Jag ska fortfarande jobba 50% för det är det jag klarar av just nu känner jag, så lönen blir då också på 50%. Men jag är så himla taggad på lönen också, det är liksom min första riktiga lön på en arbetsplats som jag kommer att få varje månad nu, vilket också känns så stort tycker jag. Att få känna att man tjänar pengar, det är en häftig och go känsla.

För när min arbetsledare berättade att jag hade fått anställningen så sa hon även att de brukar bara kunna betala ut lön till de som jobbar 75% och uppåt, vilket gjorde mig lite halvnöjd eftersom att jag vill tjäna mina egna pengar och inte gå på bidrag. Men hon sa att för dig kan vi nog göra ett undantag, jag ska bara kolla med min chef först, och då blev jag glad igen! :-)
Och det gick ju, jag kommer att få en riktig lön på 50%.

Detta känns verkligen superbra det här. Anställningen är tidsbegränsad på ett år, men det känns ändå bra. Det känns så skönt att jag har ett jobb att gå till från och med nu och ett år framöver. Det känns så stort att säga att jag nu är anställd på Erikshjälpen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *