Höga Toppar & Djupa Dalar

Oj, joj, oj, ännu en vecka har passerat och det känns som att denna veckan har gått snabbt fast ändå långsamt. Det har hänt mycket och det känns som att jag är som en duracellkanin. Veckan har både haft höga toppar och djupa dalar. Jag har avklarat min första vecka som anställd på Erikshjälpen, vilket jag tycker är väldigt stort och roligt, jag känner mig så vuxen på något sätt.
Tyvärr så mådde jag lite dåligt i början av veckan, därav de djupa dalarna! :-) Nä, skämt och sido. I måndags och tisdags kände jag mig ganska nere, jag kände mig ensam igen, jag kände att jag ville bara vara nära min familj. Jag kände att det var jobbigt att komma hem ensam, vara själv hela eftermiddagen och hela kvällen, ingen att prata med (såklart att jag kunde ringa någon, men ni fattar nog), sitta och äta ensam, titta på tv ensam på kvällen ja osv. Jag ville ha någon vid min sida liksom.

Jag mådde ju lite dåligt där efter sommaren som ni vet, med ensamheten osv, men sen kändes ju det bättre och nu har det känts bra ett tag. Men nu i veckan fick jag en liten dipp igen, då jag funderar mycket över livet och saknat familj i vardagen liksom, hel enkelt någon/några att komma hem till, det har jag saknat så mycket i veckan.

Tack vare onsdagsträffarna med familjen har jag mått bättre och de här största ensamhetskänslorna har släppt. Men nu har de inte kunnat komma på ungefär tre veckor eftersom att de har varit sjuka till och från varje vecka, stackarna. Så det kanske är därför som jag har känt mig lite nere i veckan. Men nu i onsdags kom de, och jag kände mig så lycklig och fylld med värme och kärlek när de var här och när de hade gått, det var så mysigt att ha de nära mig igen.
Så efter att pappa, Jenny och killarna hade varit här i onsdags mådde jag bra igen och kände mig inte ledsen. För shit vad jobbigt det är att känna sig ledsen, speciellt när man inte riktigt vet varför.

I måndags natt ramlade min tavla ner mitt i natten och min snygga guldiga tavelram som jag har köpt gick såklart sönder. Jag har nog hållt på att krångla med den där tavlan nu säkert fem gånger, tavlor har gått sönder och den självhäftande kroken på väggen har lossnat, åh ja det har varit så mycket krångel och jag har aldrig känt mig riktig nöjd. Så när den ramlade ner i måndags blev jag så trött, inte bara det, jag blev jätterädd också.
Så jag tänkte, nä nu ska jag göra detta ordentligt så det håller och köpa ännu en tavla till, en gång för alla. Men jag tänkte hur ska jag ta mig till stan och köpa en tavla? Jag måste ju ha hjälp dit, så jag blev så trött på det med. Vem hinner liksom följa med mig mitt i veckan och köpas en tavla liksom? Ni fattar min tanke.

Men så tänkte jag, jag kan ju boka en färdtjänst, det går ju att beställa en samma dag. Så jag ringde taxi och beställde en färdtjänst till Clas Ohlsson och en hem. En timme senare kom en taxi och hämtade mig och körde mig till Clas Ohlsson. Jag gick in, köpte en jättefin tavla i guldram och självhäftande krokar, sen när jag kom ut kom min taxi efter bara 10 minuter och körde hem mig. Så himla smidigt! Jag är så glad över att jag har färdtjänst. Jag kände mig nästan olaglig när jag bara drog iväg så där och när jag gick omkring där själv på Clas Ohlsson, jag vet inte varför, det var bara en känsla jag fick. Det kändes som att min mamma skulle komma och jaga mig, som om jag hade rymt, hahaha! Men jag tror att det är för att jag inte alls är van vid att vara iväg så i stan helt själv, när jag är iväg så har jag oftast någon med mig, så det kändes så konstigt att gå omkring där själv. Men när jag kom hem kände jag mig stolt, glad och allmänt nöjd över att jag gjorde det.

Nu hänger min tavla där jag vill ha den på ett förhoppningsvis säkert sätt, så jag är så nöjd. Det var verkligen pricken över i:et i min lägenhet. Jag hittade dessutom en till guldram, det blev så snyggt med guld där tycker jag. Lite guldkant på vardagen måste man väll ha? :-)

I onsdags var dagen då jag kände mig som en duracellkanin. Jag kom hem, åt lite lunch, sen stack jag till gymmet direkt. Det var härligt att gymms lite innan jag skulle få familjen på besök. Sen när jag kom hem skulle jag duscha och när jag tog av mig glasögonen, ja då gick de ju sönder såklart, bågen gick sönder, på samma ställe som den har gjort en gång innan. Så jag tänkte ”vad i hela friden gör jag nu?” Jag kan ju liksom inte gå utan glassögon och familjen jobbar ju. Så just där och då var jag något trött
MEN så kom jag på att jag bor ju typ mitt i stan, så jag tog Elof ner till stan, åkte in till Synsam, bad de fixa mina glasögon, fick de fixade och åkte hem igen. Jag var så glad och nöjd när jag kom hem, nästan lika nöjd som jag var när jag kom hem från Clas Ohlsson! :-)
Så ja, onsdagen var väldig händelserik!

I torsdags var en lugn och fin eftermiddag, jag lagade mat med hemtjänsten och sen låg jag bara i sängen faktiskt och tittade på Bachelor, det var skönt.
Igår, fredags, efter jobbet var det dax för massage igen, och det var lika underbart som vanligt. Jag älskar att ta massage på fredagar, man avslutar veckan på ett härligt sätt (speciellt efter denna berg o dalbana veckan) också får man slappna av och komma ner i varv inför helgen.

Hoppas att ni har haft en fin vecka!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *