Händelsevecka i Mitt Liv

Äntligen helg! Denna veckan har varit kaos, så mycket har det varit och göra.
Nästa vecka har jag har nationella prov i engelska så denna veckan har jag haft typ 10 texter att läsa igenom för att vi skulle gå igenom de i torsdags, som en förberedelse inför de nationella. Men jag kunde diskutera de i torsdags jättebra, alla texter! Så jag har pluggar på bra tydligen.
Jag har dessutom gjort ett gymnasiearbete under hela detta året som skulle redovisa inför hela skolan som igår. Så jag har verkligen pluggat mycket på min presentation under hela veckan som skulle vara ungefär i 20 minuter. I onsdags åkte jag och min lärare iväg efter skolan för det är nämligen så att jag har vunnit ett pris för min bok som jag skulle hämta inne i stan (mer om det i ett annat inlägg). I torsdags blev det ännu mer övning inför redovisningen av gymnasiearbetet eftersom att redovisningen skulle vara som igår.

Igår var det den stressigaste och viktigaste dagen på hela denna veckan eftersom att jag skulle presentera mitt gymnasiearbete. På morgonen skulle även jag och en annan elev ställa upp på ett foto eftersom att vi båda hade vunnit det här priset då inom UF. Så jag sprang fram och tillbaka i skolan igår kändes det som för jag skulle vara lite överallt.
Jag var dessutom nervös inför presentationen av gymnasiearbetet. Men jag kände att jag hade bra koll på vad jag skulle presentera så det kändes ändå tryggt, men det var nervigt ändå. Jag kommer inte skriva om det här, utan det kommer i ett annat inlägg senare.
Men jag kan säga att det var så skönt när det var över!

Efter min presentation så var det som att en stor sten släppte från mig. Jag skulle egentligen haft religion efter presentationen men min lärare som hade tittat på min presentation förstod att det hade varit mycket anspänning inför detta och att jag förmodligen var helt slut efter det, och det var jag också. Så jag fick åka hem efter min presentation, det var så skönt, för jag vet inte om jag hade orkat sitta på en religionslektion efter det.

Innan jag åkte hem åkte jag och Wilma och tog en sväng inne i centrum för jag skulle fixa några saker. Jag åkte till Ica och handlade bland annat strumpbyxor till balen, jag gick till Kicks och tittade på smink och köpte smink till balen och sen skulle jag till Apoteket och hämta ut medicin.
När jag kom hem ville jag helst bara lägga mig och chilla (och det skulle jag behövt dessutom), och det kunde jag göra men jag hade det gemensamma utrymmet och städa. Jag och min lägenhetskamrat kör städning där varannan vecka och denna veckan var det min tur. Jag ville inte spara det till helgen så det var bara att köra igång direkt! Jag kände att jag var uppe i varv efter min presentration, jag vet inte varför, jag kände mig stressad fast jag hade inget att vara stressad över längre. Så jag tänkte att det är lika bra att köra igång.
Jag tänkte bara ta det gemensamma, men sen behövdes badrummet städas och sen tänkte jag att då är det lika bra att ta mitt rum också, så det blev allting helt enkelt, storstädning fick avsluta denna fullspäckade vecka! :-) Och när jag städar, så städar jag, det bli storstädning alla gånger som jag städar! Men nu i skrivande stund så är det så rent och fräscht här överallt, jag har till och med bytt lakan. Så jag är ändå tacksam över att jag gjorde detta idag! Trots att jag bara hade behövt chilla, men samtidigt så kan jag inte slappna av när jag vet att jag måste eller behöver städa.

På söndag ska vi ha brunch här på Storås. Vi har inte haft brunch under hela pandemin eftersom att vi inte har fått ha maten på bordet, utan personalen har alltid fått servera oss maten. Men nu (för några veckor sedan) får vi äntligen ta maten själva och ställa fram på matbordet och personalen får sitta med vid matbordet och äta med oss igen vilket är så mysigt. Vi får även gå i alla skåp, hämta saker och göra saker i köket, det fick vi inte innan. Jag är så glad och tacksam över att jag får uppleva det ”gamla Storås” innan jag slutar.

Nu ska jag äntligen ta helg efter denna hetsiga men roliga vecka!

Bookmark the permalink.

One Response to Händelsevecka i Mitt Liv

  1. Ia says:

    Wiiiii och Grattis💖
    Du är grym, smart och stark.
    Det vet vi alla som känner dig väl,
    fast tål verkligen att upprepas👏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *