Handens fem fingrar

I onsdags var första dagen då alla var på plats på Riksgymnasiet, alltså ettor, tvåor, treor och fyror. Vi har fått veta att vi ska hålla på med ett projekt i år på RG som heter ”Handens fem fingrar”, men vi har inte fått veta vad… Men i onsdags samlandes alla elever på RG i en stor sal och en lärare stod vid en projektor där framme och berättade vad projektet skulle handla om. Nu ska jag försöka förklara så ni förhoppningsvis förstår. Det är såhär att varje finger på handen hade olika namn som var rädsla, passion, störning, riktning och styrka, och till det så fick man till exempel välja att göra ett collage, text, ljud, film eller bild. Så om man till exempel parade ihop rädsla med bild så hade man använt de två. Rädsla skulle man utrycka vad man är rädd för osv. Sen när man var klar med allting ska det bli en powerpoint presentation som till sist ska bli en film, som de sen ska sätta ihop till en och samma film med alla elevers småfilmer i (om ni förstår mig rätt). 

Sen var det barra att sätta sig vid en PC och börja planera. Jag kan ju inte PC men jag har även svårt att använd musen på PC så ”min” assistent som satt med mig fick styra platan och jag fick skriva, teamwork! :)

Det var svårt att bestämma sig vilka jag skulle para ihop men tillslut fick jag bort min beslutsångest. Jag tog rädsla på ljud, jag tänkte göra ett skrämseljud eftersom att jag blir rädd av det. Så först gick vi in i ljudsalen till ljudteknikern och spelade in när en låda släpptes ner i golvet full med vetyg och sen skrek jag till efter det, det blev rätt bra faktiskt. Fast det var bara det att när jag lyssnade på ljudfilen sen, så blev jag rädd varje gång, så nu vill jag inte lyssna på det mer för jag vill inte bli rädd såklart, hihi! :) Sen när den var klart la jag in den i Google Drive i min egna mapp, där vi ska samla allt vårt material till projektet. Som tur är har jag jobbat både med Google Drive och Google Classrom på högstadiet, så jag har mycket koll på de. 

I torsdags tog jag med min egna dator, min macbook, och det var mycket lättare att greja på den då jag hade musplattan, och jag kommer ju åt både Google Classroom och Drive från den. Det dumma är att både RG och Göteborgs stad gillar inte Mac, de är inte så vana vid Mac helt enkelt. 

Det var olika klassrum för varje projekt så ett klassrum var t.ex text och en var collage, så jag fick hoppa runt lite. Resten av veckan höll jag på med detta projektet. Jag komponerade passion med collage (bilder på familjen och Kevin), styrka med film (då filmande jag när jag tränade i HAB-rummet på skolan, och när jag bloggade). Riktning komponerade jag med text (då skrev jag om vad jag har för mål i livet). Sen det ”sista” fingret var störning, och då komponerade jag det fingret med det jag hade kvar och det var då bild. Så då satt jag själv i korridoren och två personer satt bredvid mig med ryggen emot mig på varsin sida, det skalle då föreställa förutfattade meningar, för det stör jag mig på. 

Så nu går vi inte efter vårt vanliga schema utan vi börjar på med det imorgon på onsdag!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *