Ingen gymnasieexamen

Om ni kommer ihåg så berättade jag att jag var hos min specialpedagog och rektorn på skolan för nån vecka sedan för att jag ville ta bort en kurs. Jag kunde ta bort kursen som ni vet, och det är jag så tacksam för. Det är så skönt att börja 12 på tisdagar. Men det är inte det jag ska skryta om i dagens inlägg! :-)
För när jag var på det där mötet så sa min rektor och min specialpedagog att jag kommer inte att bli klar med engelskan på detta året. Jag avslutade engelska 5 innan sommaren och nu har jag börjat med engelska 6. Grejen är den att engelska 6 är under två år så jag kommer inte att bli klar med den innan studenten. Ni har säkert koll på att man behöver engelska 6 för att få en godkänn gymnasieexamen. Jag viste inte det så jag blev lite orolig.

Då började de prata om ett femte år igen och ni som vet vet ju att jag inte vill gå ett femte år. Men då när de sa så kände jag mig nästan tvingad för jag vill ju ha en godkänd gymnasieexamen. De sa även att jag kan flytta över lite kurser till det femte året så att jag får ett lugnare år detta året. Men som sagt, inget kan ändra det jag känner och det är svårt att tänka om när man har planerat att sluta efter studenten.
Jag är dessutom trött på att gå i skolan och vill börja mitt vuxenliv snart
Men jag fick lite betänke tid och tid att smälta det här.

Jag har då funderat och tänkt fråga om det går bra att ta engelskan på distans nästa år. Jag träffade då min specialpedagog och rektorn veckan därefter. Det gick jättebra att ta engelskan på distans sa min rektor, det känns jätteskönt. Det var som om en stor sten släppte från mina axlar. Jag tänker inte flytta över några andra ämnen i nuläget då jag känner att jag vill bli klar med de ämnen som jag har påbörjat nu plus att då kan jag bara fokusera på engelskan nästa år. Rektorn sa även att hon tror inte att jag behöver läsa engelska 6 hela året utan bara ett halvår, alltså bara höstterminen, så det känns också skönt.
Men jag får ändå ta studenten som vanligt trots att jag inte har en full gymnasieexamen.
Förr i tiden var det så att man inte fick ta studenten om man inte hade en godkänn gymnasieexamen men nu är det mer som att man säger hejdå och lycka till i framtiden.

Så nu vet jag iallafall en sak som jag ska göra efter studenten.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *