IV-val – Psykologi

Efter första skoldagen var jag helt slut, jag är inte van vid att anstränga min hjärna på det sättet. Andra dagen i skolan var det redan fredag och mina fredagar är väldigt lugna, och sen var det helg, det var skönt med en mjukstart såhär i början.
På fredag morgon hade jag ett långt pass med Angeredswebben, den kursen hade vi förra året med, så det var inget nytt under solen där. Angeredswebben är skolans webbtidning som vi som har den kursen får skriva i om olika ämnen som är aktuella på skolan, det tycker jag är väldigt roligt.

I trean har man IV-val, alltså individuella val, vilket jag tycker är roligt då man får välja bland olika kurser som man vill läsa.
I våras valde jag psykologi som önskemål, jag har alltid intresserat mig av hur människor fungerar och tänker, så därför har jag alltid velat läsa psykologi. När jag fick chansen att välja det så blev jag väldigt glad. Det är bara ett önskemål man får välja så får man se om man får det eller inte, och jag fick det, förstår ni hur glad jag blev? :)

I fredags efter Angeredswebben hade jag min första psykologilektion. Jag var så taggad och spänd inför första psykologilektionen! Jag tyckte att det skulle bli så spännande och roligt.
Vi har en jättebra lärare i det ämnet, han hade jag som lärare i samhällskunskap i ettan. Han är en väldigt rolig lärare som lär ut både bra och skojfriskt.
Vi hade genomgång första lektionen.
Jag var då med på distans och han delade sin genomgång med mig så jag också fick se vad de andra i psykologiklassen såg. Det var mycket information och mycket att ta in första genomgången, men det var sjukt intressant!
Vi kommer blandannat att läsa om hjärnan, människors beteende i olika sammanhang, vårt psyke och massor utav andra spännande saker.

Vi fick även göra några få små miniövningar under genomgången, vilket var bra, för då blev man inte så trött på att lyssna.
Han läste upp olika ord och när vi hörde orden skulle vi tänka på vad som dök upp i huvudet direkt när vi hörde orden, men vi fick inte säga de, bara tänka.
Sen fick vi se olika bilder och då fick var och en säga det ordet som dök upp i huvudet direkt när man såg bilden. Det var olika ord som vi sa om samma bild, vilket var intressant.

Sen i slutet fick vi en uppgift som vi skulle göra på varsitt håll, det var en sak som han gick igenom på genomgången som vi skulle jobba med. Uppgiften är komplicerad att förklara, om jag skulle ge på mig en förklaring iallafall så skulle detta inlägget bli så långt! :) Men uppgiften var svår men så spännande.

Efter psykologilektionen var man helt slut i huvudet av all information men samtidigt på gott humör eftersom att man fick sig några härliga skratt under lektionen. Det kommer bli en kurs med massor utav information, kluriga uppgifter och svåra ord, det kommer inte att bli lätt men det kommer att bli så intressant och jag ser fram emot det mycket!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *