Skolstart – Trean is here

Nu är det helg igen och jag har gjort mina första två dagar i skolan. Om ni har läst mina senaste inlägg så vet ni att jag är hemma för jag är lite krasslig. Men som tur var fick jag distansundervisning torsdag och fredag.

Det var lite pirrigt att börja skolan igen. Det måste ha känts konstigt för alla att komma tillbaka till skolan men för mig var det inget annorlunda eftersom att jag har haft distans hela våren.

På torsdag morgon 8:30 började skolan med en uppstart med min klass och våra mentorer. Vi har två mentorer i klassen, men man har bara en som sin mentor. Det var lite konstigt att se alla sitta i klassrummet medans jag satt hemma bakom en kamera.
Vi gick igenom allt möjligt, bland annat återgärderna i skolan nu med tanke på Corona. T.ex så ska alla elever vara ute på alla raster och håltimmar. Det är ju bra, men jag som fryser så lätt hoppar direkt inte högt över den saken. Men de ska skaffa ett partytält så vi kan vara ute även fast det regnar. Sen var det massor med mer information.
Men en sak som var bra var att man kan få distansundervisning om man är hemma och är ”sjuk”. Det är ju bra, för vanligtvis går man kanske till skolan om man är lite snuvig men det får man ju inte nu.

Sen var det schema utdelning. Som jag skrev om i mitt ”Back to school” inlägg så såg jag redan mitt schema innan skolstarten och var jättenöjd. I torsdags fick jag det skickat till mig på mobilen när de andra i klassen fick sina scheman. Då fick jag en liten ”oj”-reaktion, det hade fyllts på med lite grejer hit och dit, så det blir nog tyvärr inte så lugnt som jag trodde. Schemat var ganska fullt om man säger så, men schemadelen tar vi i ett separat inlägg som kommer ut någon gång nästa vecka. :-)

Från klockan tio började våra lektioner enligt schemat. Jag hade digitalt skapande som min ”första” lektion och sen svenska och matte. I digitalt skapande (som är en ny mediakurs för i år) pratade vi mest om kursens innehåll så där var det mest att bara att lyssna. Sen på svenskan efter lunch fick vi faktiskt vår första uppgift, vi började alltså redan första dagen med skolarbeten! Sista lektionen som jag hade var matte.

Då var man igång igen med plugget – trean is here!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *